kategorieë: GebakKosWinterkos

Tradisionele melktert

Vir 2 middelslagterte

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Deeg:

  • 500 ml (2 k) meel
  • 10 ml (2 t) bakpoeier
  • ’n knypie sout
  • 125 ml (½ k) suiker
  • 180 ml (¾ k)koue botter, gerasper
  • 1 eier en 1 eiergeel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Vulsel:

  • 1,125 liter (4½ k) volroommelk
  • 45 ml (3 e) botter
  • 3 eiers
  • 180 ml (¾ k) suiker
  • 50 ml (3 e, hoogvol) mielieblom
  • 20 m1 (1 e, hoogvol) koekmeel
  • ’n knypie sout
  • fyn kaneel vir opdiening

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit ’n 20 cm-pan met kleefwerende kossproei.

  1. Deeg: Sif die meel, bakpoeier en sout saam. Voeg die suiker by en meng goed.
  2. Vryf die botter by die droë bestanddele in tot dit soos broodkrummels lyk.
  3. Klop die eier en die eiergeel liggies saam en voeg by die meelmengsel. Meng tot ’n sagte deeg vorm. Draai die deeg in kleefplastiek toe en sit vir minstens 30 min. in die yskas.
  4. Druk die deeg in ’n dun lagie in die tertpan vas. Bak blind vir sowat 15 min. tot ligbruin. Oorskietdeeg kan gevries word.
  5. Vulsel: Verhit intussen die melk en botter saam oor lae hitte tot kookpunt. Klits die eiers en suiker met ’n elektriese klitser saam tot lig en romerig. Sif die mielieblom, koekmeel en sout by en meng goed.
  6. Voeg die warm melkmengsel by die eiermengsel en meng goed. Gooi in ’n skoon kastrol en verhit oor matige hitte tot die mengsel begin verdik.
  7. Skep in die voorbereide tertkors en bak vir sowat 20 min. tot die vulsel geset het. Laat afkoel, strooi kaneel oor en sit voor.

Deel
Gepubliseer deur
Vickie de Beer

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

2 days Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

2 days Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

2 days Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

2 days Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.