kategorieë: GebakKosWinterkos

Tradisionele melktert

Vir 2 middelslagterte

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Deeg:

  • 500 ml (2 k) meel
  • 10 ml (2 t) bakpoeier
  • ’n knypie sout
  • 125 ml (½ k) suiker
  • 180 ml (¾ k)koue botter, gerasper
  • 1 eier en 1 eiergeel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Vulsel:

  • 1,125 liter (4½ k) volroommelk
  • 45 ml (3 e) botter
  • 3 eiers
  • 180 ml (¾ k) suiker
  • 50 ml (3 e, hoogvol) mielieblom
  • 20 m1 (1 e, hoogvol) koekmeel
  • ’n knypie sout
  • fyn kaneel vir opdiening

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit ’n 20 cm-pan met kleefwerende kossproei.

  1. Deeg: Sif die meel, bakpoeier en sout saam. Voeg die suiker by en meng goed.
  2. Vryf die botter by die droë bestanddele in tot dit soos broodkrummels lyk.
  3. Klop die eier en die eiergeel liggies saam en voeg by die meelmengsel. Meng tot ’n sagte deeg vorm. Draai die deeg in kleefplastiek toe en sit vir minstens 30 min. in die yskas.
  4. Druk die deeg in ’n dun lagie in die tertpan vas. Bak blind vir sowat 15 min. tot ligbruin. Oorskietdeeg kan gevries word.
  5. Vulsel: Verhit intussen die melk en botter saam oor lae hitte tot kookpunt. Klits die eiers en suiker met ’n elektriese klitser saam tot lig en romerig. Sif die mielieblom, koekmeel en sout by en meng goed.
  6. Voeg die warm melkmengsel by die eiermengsel en meng goed. Gooi in ’n skoon kastrol en verhit oor matige hitte tot die mengsel begin verdik.
  7. Skep in die voorbereide tertkors en bak vir sowat 20 min. tot die vulsel geset het. Laat afkoel, strooi kaneel oor en sit voor.

Deel
Gepubliseer deur
Vickie de Beer

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

18 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

18 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

21 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

23 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

4 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.