kategorieë: GebakKosWinterkos

Tradisionele melktert

Vir 2 middelslagterte

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Deeg:

  • 500 ml (2 k) meel
  • 10 ml (2 t) bakpoeier
  • ’n knypie sout
  • 125 ml (½ k) suiker
  • 180 ml (¾ k)koue botter, gerasper
  • 1 eier en 1 eiergeel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Vulsel:

  • 1,125 liter (4½ k) volroommelk
  • 45 ml (3 e) botter
  • 3 eiers
  • 180 ml (¾ k) suiker
  • 50 ml (3 e, hoogvol) mielieblom
  • 20 m1 (1 e, hoogvol) koekmeel
  • ’n knypie sout
  • fyn kaneel vir opdiening

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit ’n 20 cm-pan met kleefwerende kossproei.

  1. Deeg: Sif die meel, bakpoeier en sout saam. Voeg die suiker by en meng goed.
  2. Vryf die botter by die droë bestanddele in tot dit soos broodkrummels lyk.
  3. Klop die eier en die eiergeel liggies saam en voeg by die meelmengsel. Meng tot ’n sagte deeg vorm. Draai die deeg in kleefplastiek toe en sit vir minstens 30 min. in die yskas.
  4. Druk die deeg in ’n dun lagie in die tertpan vas. Bak blind vir sowat 15 min. tot ligbruin. Oorskietdeeg kan gevries word.
  5. Vulsel: Verhit intussen die melk en botter saam oor lae hitte tot kookpunt. Klits die eiers en suiker met ’n elektriese klitser saam tot lig en romerig. Sif die mielieblom, koekmeel en sout by en meng goed.
  6. Voeg die warm melkmengsel by die eiermengsel en meng goed. Gooi in ’n skoon kastrol en verhit oor matige hitte tot die mengsel begin verdik.
  7. Skep in die voorbereide tertkors en bak vir sowat 20 min. tot die vulsel geset het. Laat afkoel, strooi kaneel oor en sit voor.

Deel
Gepubliseer deur
Vickie de Beer

Onlangse plasings

Vetplante vir beginners

Daar is baie maniere en wenke om vetplante te laat gedy. Hier is nege wenke…

14 hours Gelede

Karlien van Jaarsveld op ‘Laataand by Rian’: “Ek sou dieselfde keuses maak”

As Karlien van Jaarsveld die horlosie kon terugdraai, sou sy dieselfde keuses gemaak het, want…

16 hours Gelede

Amasi-platbrood

Resep:  'Dairy Gives You Go'    Bestanddele   2 koppies koekmeel ¾ koppie Amasi ¼…

17 hours Gelede

28-dag oefenprogram vir beginner-fietsryers

28-dag oefenprogram vir beginner-fietsryers deur Salomé Delport. Hooffoto: zozzzzo/istock images    As jy na veertig begin…

1 day Gelede

Ek het my verhouding met kos verander en jy sal nie glo wat volgende gebeur het nie

Ek het my verhouding met kos verander en jy sal nie glo wat volgende gebeur…

1 day Gelede

Inspirerende stories, Teater en Pa-wees: Dean Balie se volgende hoofstuk

Hy is in 1989 op Springbok gebore en hierdie uitsonderlike deel van ons land was…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.