kategorieë: VegetariesKos

Mediterreense groentetert

– Genoeg vir 1 groot tert (6-8 mense)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Tertdeeg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 200 g polenta
  • 100 g botter
  • 50 g parmesaankaas
  • hand vol pietersielie, fyngekap
  • hand vol orego, fyngekap
  • 2,5 ml (½ t) sout
  • 2,5 ml (½ t) bakpoeier
  • 1 eier, geklits
  • 150 g gekookte koue aartappels, fyngemaak

Vulsel

  • 45 ml (3 e) olyfolie
  • 250 g kersietamaties
  • 5 klein of 2 groot eiervrugte, in kwarte gesny
  • 3 eiers
  • 180 ml (¾ k) room
  • 125 g bloukaas, gekrummel of camembertkaas, gesny, indien jy nie van bloukaas hou nie
  • 2 takkies tiemie, blaartjies van die takkies afgestroop
  • hand vol pietersielie, fyngekap
  • hand vol basiliekruid

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 200 °C. Sproei ’n 21 cm x 21 cm-riffelpan met kossproei.
  2. Verwerk die polenta, botter, parmesaankaas, pietersielie, orego, sout en bakpoeier tot krummelrig. Voeg die eier en aartappels by en verwerk totdat dit ’n deeg vorm.
  3. Rol die deeg tussen 2 velle bakpapier tot 10 mm uit. Sit vir 30 min. in die yskas.
  4. Sit intussen die kersietamaties op ’n oondpan, sprinkel 15 ml olyfolie oor en geur met sout en swartpeper. Rooster vir 20-25 min. of totdat die velle begin oopbars. Haal uit.
  5. Voer die voorbereide pan met die deeg uit. Bak die terkors blind.
  6. Verhit die oorblywende olyfolie in ’n braaipan oor matige hitte. Braai die eiervrug daarin vir 2 min. aan elke kant of tot goudkleurig. Haal uit.
  7. Vul die tertkors met die eiervrugte en tamaties.
  8. Klits die eiers, room, bloukaas, tiemie en pietersielie in ’n mengbak. Gooi die mengsel oor die tert.
  9. Bak vir 25-30 min. of tot goudkleurig. Dien met vars basiliekruidblare op.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

19 mins Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

19 mins Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

39 mins Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

2 hours Gelede

Herman oor nuwe ‘Kokkedoor’-reeks: “Nostalgie is die belangrikste geurmiddel”

Die toonaangewende koskenner Herman Lensing (37) is een van die beoordelaars in die volgende gedaante…

3 hours Gelede

Papawersaad-en-suurlemoen-koek

Bestanddele   Susan sny elke laag deur en vorm so ’n vierlaagkoek. Ons het die resep…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.