– genoeg vir 1 groot tert (6-8 mense)
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Tertdeeg
• 200 g polenta
• 100 g botter
• 50 g parmesaankaas
• hand vol pietersielie, fyngekap
• hand vol orego, fyngekap
• 2,5 ml (½ t) sout
• 2,5 ml (½ t) bakpoeier
• 1 eier, geklits
• 150 g gekookte koue aartappels, fyngemaak
Vulsel
• 45 ml (3 e) olyfolie
• 250 g kersietamaties
• 5 klein of 2 groot eiervrugte, in kwarte gesny
• 3 eiers
• 180 ml (¾ k) room
• 125 g bloukaas, gekrummel of camembertkaas, gesny, indien jy nie van bloukaas hou nie
• 2 takkies tiemie, blaartjies van die takkies afgestroop
• hand vol pietersielie, fyngekap
• hand vol basiliekruid
1 Voorverhit die oond tot 200 °C. Sproei ’n 21 cm x 21 cm-riffelpan met kossproei.
2 Verwerk die polenta, botter, parmesaankaas, pietersielie, orego, sout en bakpoeier tot krummelrig. Voeg die eier en aartappels by en verwerk totdat dit ’n deeg vorm.
3 Rol die deeg tussen 2 velle bakpapier tot 10 mm uit. Sit vir 30 min. in die yskas.
4 Sit intussen die kersietamaties op ’n oondpan, sprinkel 15 ml olyfolie oor en geur met sout en swartpeper. Rooster vir 20-25 min. of totdat die velle begin oopbars. Haal uit.
5 Voer die voorbereide pan met die deeg uit. Bak die terkors blind.
6 Verhit die oorblywende olyfolie in ’n braaipan oor matige hitte. Braai die eiervrug daarin vir 2 min. aan elke kant of tot goudkleurig. Haal uit.
7 Vul die tertkors met die eiervrugte en tamaties.
8 Klits die eiers, room, bloukaas, tiemie en pietersielie in ’n mengbak. Gooi die mengsel oor die tert.
9 Bak vir 25-30 min. of tot goudkleurig. Dien met vars basiliekruidblare op.
MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…
Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…
Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…
Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.
Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…
Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…
Hierdie webwerf gebruik koekies.