Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 1,2 kg lamskenkels
• 15 ml tamatiepasta
• sout en swartpeper
• 1 ui, gekap
• 2-3 knoffelhuisies, heel
• 2 wortels, gekap
• 2 selderystingels, gekap
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 30 ml (2 e) Marokkaanse spesery-mengsel (by supermarkte)
• 1 kaneelstokkie
• 1 x 400 g- blik heel geskilde tamaties
• 1 x 400 g-blik kekerertjies, gedreineer
• hand vol vars koljander
1 Verhit die oondrooster (hoë hitte). Pak die lamskenkels op ’n oondpan en smeer deeglik met die tamatiepasta. Pak die ui, wortels, prei, seldery en knoffel op ’n ander pan.
2 Rooster vir 15-20 min. of tot die groente geskroei en die vleis en bene goudkleurig is.
3 Sit die vleis, groente en olyfolie in ’n groot kastrol. Voeg die Marokkaanse speserye by en braai vir nog 2 min. Voeg die lamskenkels, tamaties, 2 liter water en kaneelstokkie by.
4 Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en prut vir 1½-2 uur of totdat die lam sag is.
5 Lig die skenkels met ’n gaatjieslepel uit die kastrol. Trek die vleis van die been af en sit saam met die kekerertjies terug in die kastrol.
6 Prut vir nog 10 min. en geur met sout en swartpeper. Sit met vars koljander voor.
Melinda hou aan groei Die aktrise Melinda Viljoen het die afgelope paar…
Jacques Bessenger is vanjaar as beste manlike byspeler in ’n TV-drama (vir Hartklop) en beste…
In die hedendaagse vinnig veranderende sakewêreld, staan Suid-Afrikaanse maatskappye voor toenemende druk om mededingend, buigsaam…
Gys “Ek wil by jou wees, maar ons moet mekaar vergewe vir die verlede. Kom…
Jy het brooddeeg vir die resep nodig, maar as dit tyd knap is, kan jy…
Bestanddele 125 ml (½ k) sagte botter 125 ml (½ k) suiker 110 ml…
Hierdie webwerf gebruik koekies.