Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 1,2 kg lamskenkels
• 15 ml tamatiepasta
• sout en swartpeper
• 1 ui, gekap
• 2-3 knoffelhuisies, heel
• 2 wortels, gekap
• 2 selderystingels, gekap
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 30 ml (2 e) Marokkaanse spesery-mengsel (by supermarkte)
• 1 kaneelstokkie
• 1 x 400 g- blik heel geskilde tamaties
• 1 x 400 g-blik kekerertjies, gedreineer
• hand vol vars koljander
1 Verhit die oondrooster (hoë hitte). Pak die lamskenkels op ’n oondpan en smeer deeglik met die tamatiepasta. Pak die ui, wortels, prei, seldery en knoffel op ’n ander pan.
2 Rooster vir 15-20 min. of tot die groente geskroei en die vleis en bene goudkleurig is.
3 Sit die vleis, groente en olyfolie in ’n groot kastrol. Voeg die Marokkaanse speserye by en braai vir nog 2 min. Voeg die lamskenkels, tamaties, 2 liter water en kaneelstokkie by.
4 Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en prut vir 1½-2 uur of totdat die lam sag is.
5 Lig die skenkels met ’n gaatjieslepel uit die kastrol. Trek die vleis van die been af en sit saam met die kekerertjies terug in die kastrol.
6 Prut vir nog 10 min. en geur met sout en swartpeper. Sit met vars koljander voor.
Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…
Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…
In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…
Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi …
Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…
Hierdie webwerf gebruik koekies.