kategorieë: KosWinterkos

Maklike toevousampioenpasteitjies

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 10 ml (2 t) elk olie en botter
  • 1 ui, baie fyn gekap
  • 1 knoffelhuisie, fyn gekap
  • 60 ml (. k) brandewyn
  • 80 ml (? k) haselneute, liggies gerooster en gekap
  • 45 ml (3 e) tiemieblaartjies

Pasteie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 4 reuse- bruin sampioene (steak mushrooms)
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 1 x 400-500 g klaarbereide blaardeeg, ontdooi
  • 1 eier, liggies geklits
  • 30 ml (2 e) botter
  • 30 ml (2 e) tiemieblaartjies
  • 300 g eksotiese sampioene, soos sjimeji, enoki en sjiitake

Metode

Voorverhit die oond tot 200 °C.

Maak eers die haselneutkrummel

  1. Smelt die botter en olie in ’n pan en braai die uie en knoffel tot deurskynend en sag.
  2. Gooi die brandewyn by en laat wegkook. Voeg die haselneute en tiemie by en braai vir nog 3-4 min.
  3. Hou eenkant.
  4. Sit die bruin sampioene op ’n bakplaat en sprinkel olyfolie oor. Geur met sout en peper en bak vir 15 min. tot net sag. Laat afkoel.
  5. Rol die blaardeeg liggies op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit. Sny vier 12 cm x 12 cm vierkante en verf die deeghoekies met eier.
  6. Vou elke gebakte sampioen met die hoekies van die deeg toe en verf met die res van die eier.
  7. Strooi 30 ml (2 e) van die haselneutkrummel oor elke sampioen.
  8. Bak vir 25 min. tot goudbruin en gaar.

Braai intussen die ander sampioene

  1. Smelt die botter en tiemie saam en braai die sampioene tot goudbruin en gaar.
  2. Sit die sampioenpasteie met die gebraaide eksotiese sampioene en ’n paar marjoleintakkies voor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

22 hours Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

23 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

1 day Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

1 day Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

1 day Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.