kategorieë: KosWinterkos

Maklike toevousampioenpasteitjies

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 10 ml (2 t) elk olie en botter
  • 1 ui, baie fyn gekap
  • 1 knoffelhuisie, fyn gekap
  • 60 ml (. k) brandewyn
  • 80 ml (? k) haselneute, liggies gerooster en gekap
  • 45 ml (3 e) tiemieblaartjies

Pasteie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 4 reuse- bruin sampioene (steak mushrooms)
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 1 x 400-500 g klaarbereide blaardeeg, ontdooi
  • 1 eier, liggies geklits
  • 30 ml (2 e) botter
  • 30 ml (2 e) tiemieblaartjies
  • 300 g eksotiese sampioene, soos sjimeji, enoki en sjiitake

Metode

Voorverhit die oond tot 200 °C.

Maak eers die haselneutkrummel

  1. Smelt die botter en olie in ’n pan en braai die uie en knoffel tot deurskynend en sag.
  2. Gooi die brandewyn by en laat wegkook. Voeg die haselneute en tiemie by en braai vir nog 3-4 min.
  3. Hou eenkant.
  4. Sit die bruin sampioene op ’n bakplaat en sprinkel olyfolie oor. Geur met sout en peper en bak vir 15 min. tot net sag. Laat afkoel.
  5. Rol die blaardeeg liggies op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit. Sny vier 12 cm x 12 cm vierkante en verf die deeghoekies met eier.
  6. Vou elke gebakte sampioen met die hoekies van die deeg toe en verf met die res van die eier.
  7. Strooi 30 ml (2 e) van die haselneutkrummel oor elke sampioen.
  8. Bak vir 25 min. tot goudbruin en gaar.

Braai intussen die ander sampioene

  1. Smelt die botter en tiemie saam en braai die sampioene tot goudbruin en gaar.
  2. Sit die sampioenpasteie met die gebraaide eksotiese sampioene en ’n paar marjoleintakkies voor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

1 day Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

1 day Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

1 day Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

1 day Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

2 days Gelede