kategorieë: KosWinterkos

Maklike toevousampioenpasteitjies

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 10 ml (2 t) elk olie en botter
  • 1 ui, baie fyn gekap
  • 1 knoffelhuisie, fyn gekap
  • 60 ml (. k) brandewyn
  • 80 ml (? k) haselneute, liggies gerooster en gekap
  • 45 ml (3 e) tiemieblaartjies

Pasteie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 4 reuse- bruin sampioene (steak mushrooms)
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 1 x 400-500 g klaarbereide blaardeeg, ontdooi
  • 1 eier, liggies geklits
  • 30 ml (2 e) botter
  • 30 ml (2 e) tiemieblaartjies
  • 300 g eksotiese sampioene, soos sjimeji, enoki en sjiitake

Metode

Voorverhit die oond tot 200 °C.

Maak eers die haselneutkrummel

  1. Smelt die botter en olie in ’n pan en braai die uie en knoffel tot deurskynend en sag.
  2. Gooi die brandewyn by en laat wegkook. Voeg die haselneute en tiemie by en braai vir nog 3-4 min.
  3. Hou eenkant.
  4. Sit die bruin sampioene op ’n bakplaat en sprinkel olyfolie oor. Geur met sout en peper en bak vir 15 min. tot net sag. Laat afkoel.
  5. Rol die blaardeeg liggies op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit. Sny vier 12 cm x 12 cm vierkante en verf die deeghoekies met eier.
  6. Vou elke gebakte sampioen met die hoekies van die deeg toe en verf met die res van die eier.
  7. Strooi 30 ml (2 e) van die haselneutkrummel oor elke sampioen.
  8. Bak vir 25 min. tot goudbruin en gaar.

Braai intussen die ander sampioene

  1. Smelt die botter en tiemie saam en braai die sampioene tot goudbruin en gaar.
  2. Sit die sampioenpasteie met die gebraaide eksotiese sampioene en ’n paar marjoleintakkies voor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Vinnige salmpasta

Genoeg vir 4. Bestanddele   500 g vars pasta, soos tagliatelle of spaghetti 250 ml…

4 hours Gelede

Hoe om jou hond se ore skoon te maak

Om jou hond se ore skoon te maak is ’n noodsaaklike deel van sy basiese…

6 hours Gelede

Gevulde soetrissieslaai

Bestanddele   3-4 groot rooi soetrissies, middeldeur gesny, en wit vliesies en pitte verwyder. sout…

6 hours Gelede

10 goed wat jy kan doen om slegte gewoontes hok te slaan

Ons almal het een of ander slegte gewoonte. Die goeie nuus is dat jy dit…

7 hours Gelede

Van speelskool na grootskool: 5 wenke

Van speelskool na grootskool: 5 wenke deur Mariette Snyman. Foto Pixabay   Om by die…

8 hours Gelede

Verleng die lewe van jou swembroek

Met die strandseisoen op ons, kyk ons na die moets en moenies om te verseker…

8 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.