Genoeg vir 8
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 60 g droë bosbessies
• 100 g droë vye, fyn gekap
• 250 ml (1 k) muskadel
• 115 g sagte botter
• 3 eiergele
• 2 eiers
• 2,5 ml (½ t) kaneel
• 530 g koekmeel
• 10 ml (2 t) kremetart
• 7,5 ml (1½ t) koeksoda
• 250 ml (1 k) melk
• 200 g suiker
• 1 takkie roosmaryn, blaartjies fyn gekap
• 100 g donkersjokolade, fyn gekap
• gerasperde skil van 2 lemoene
1 Voorverhit die oond tot 180 °C. Sproei 8 klein panettone- of kolwyntjiepapiertjies met kooksproei.
2 Week die bosbessies, vye en muskadel vir ’n uur in ’n bakkie.
3 Room die botter, eiergele en eiers met ’n elektriese menger tot lig en donsig.
4 Dreineer die vye en bosbessies.
5 Voeg die kaneel, koekmeel, kremetart, baksoda, melk, suiker, roosmaryn, donkersjokolade, lemoenskil, vye en bosbessies by die eiers in die bak van die menger en meng totdat ’n deeg vorm.
6 Skep die deeg in die voorbereide papiertjies.
7 Bak vir 20-25 min. of tot goudbruin en gaar.
Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…
Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…
Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…
Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek
Menige ouer gooi hande in die lug oor ’n kind wat nie wil leer nie,…
Hierdie webwerf gebruik koekies.