kategorieë: Kos

Maklike geposjeerde eiers met mosterdsous

Maklike geposjeerde eiers met mosterdsous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Mosterdsous

45 ml witwynasyn
2 eiergele
120 g botter, in blokkies gesny
2 opgehoopte lepels korrelmosterd

Geposjeerde eiers

8 eiers
250 ml (1 k) room
gerasperde neutmuskaat
hand vol grasuie, gekap
hand vol pietersielie, gekap
sout en gemaalde swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Plus
30 ml ( 2 e) botter
4 murgpampoentjies, met ’n groenteskiller in linte gesny
8 snye roosterbrood
4 snye goeie ham, middeldeur gesny
babaslaaiblare vir garnering

Mosterdsous
1 Kook die asyn oor ’n hoë temperatuur af tot dit met die helfte verminder het, koel effens af.
2 Voeg die eiergele by die afgekookte asyn en roer deurentyd oor ’n lae hitte.
3 Voeg die botter stuksgewys by tot alles bygevoeg en gesmelt is. Roer die hele tyd.
4 Haal af as die sous verdik en roer die mosterd by. Hou eenkant. Moenie weer verhit nie.

Die eiers
1 Meng die eiers, room, grasuie en pietersielie. Geur met neut, sout en peper.
2 Plaas 8 toebroodjiesakkies in ’n muffinpannetjie of in koppies sodat jy die eiermengsel maklik daarin kan gooi.
3 Verdeel die eiermengsel tussen die sakkies. Bind elkeen met kombuistou toe, probeer om ’n mooi ronde vorm te kry as jy die sakkie toebind.
4 Posjeer die eiers in die “sakkies” in ’n groot kastrol met liggies kokende water vir presies 8 min.

Sit só voor
1 Verhit die botter in ’n pan en soteer die murgpampoentjielinte vir 2 min. daarin. Geur met sout en peper.
2 Pak die murgpampoentjielinte en ham op die snytjies roosterbrood. Haal die eiers uit die kokende water en sny versigtig met ’n skêr oop.
3 Sit die eiers bo-op die ham op die broodjies. Gooi die sous oor en sit voor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

2 days Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

2 days Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

2 days Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

3 days Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.