kategorieë: GebakKos

Makadamiaskywe

Genoeg vir 24

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 200 g (1 1/3 k) meel
  • 40 g (¼ k) versiersuiker
  • 120 g (sowat ’n kwart blok) koue botter, in blokkies gesny
  • 1 eiergeel

Bolaag

  • 125 g (’n kwart blok) botter, in blokkies gesny
  • 65 g (¹⁄³k) bruinsuiker
  • 100 ml heuning
  • 250 g (1 ²⁄³ k) makadamia-neute

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit ’n vlak, vierkantige 23 cm-pan met kleefwerende kossproei.

  1. Verwerk die meel, versiersuiker en botter in ’n voedselverwerker tot dit soos fyn broodkrummels lyk. Voeg die eiergeel by en meng tot die mengsel net bymekaarkom. As dit ’n klein eiergeel is, sal jy dalk nog ’n bietjie moet byvoeg.
  2. Bring die deeg bymekaar en druk effens platter. Bedek met kleefplastiek en sit vir minstens 30 min. in die yskas.
  3. Rol die deeg op ’n meelbestrooide werkvlak uit – omtrent so groot soos die pan – en druk liggies in die pan vas. Sny die deeg wat oorhang met ’n skerp mes af. Voer die pan met bak- of waspapier uit en vul met boontjies of rys en bak vir 15 min. Haal uit, verwyder die papier en boontjies en bak vir nog 5 min.
  4. Bolaag: Meng intussen die botter, bruinsuiker en heuning in ’n klein kastrol. Roer tot die suiker opgelos is. Verhoog die temperatuur en laat vir 4-5 min. prut. Voeg die neute by en meng goed.
  5. Gooi die neut-mengsel oor die deeg en bak vir nog 12-15 min. of tot goudbruin. Laat in die pan afkoel en sny in ewe groot blokke.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Bernice West oor ouerskap: ‘Daar is nie woorde nie…’

Foto's: Instagram/Bernice West   Die Suid-Afrikaanse sangeres Bernice West en haar man, Jannes Erasmus, het…

15 hours Gelede

5 vinnige visresepte vir aandete

Aan die einde van ’n lang dag het mens nie lus vir ure voor die…

20 hours Gelede

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

4 days Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

4 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

4 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.