kategorieë: Doen dit selfLeefstyl

Maak self gegeurde olies

Maak self gegeurde olies deur Liezel Norval-Kruger. Foto’s: Neville Lockhart.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Maak self gegeurde olies

Benodigdhede

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • bottel
  • kurk
  • olie (olyf-, of soos verkies)
  • geurmiddel soos verkies
  • mediumgewig-papier
  • foto, of ander afbeelding van die geurmiddel

Maak olie so

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Kneus die geurmiddel (½ k tiemieblare, of 8 knoffelhuisies, of die skil van 1 suurlemoen) in ’n stamper en vysel.
  2. Voeg dit by 300 ml olie en verhit oor ’n lae hitte. Gooi in ’n geskikte houer, bedek en laat vir twee weke trek.
  3. Syg deur ’n sif en gooi in ’n gesteriliseerde bottel. Bêre op ’n koel, donker plek.

Maak etiket so

  1. Besluit op ’n afbeelding van die geurmiddel – neem ’n foto, of soek ’n bestaande prentjie of illustrasie uit ’n tydskrif, boek of kaartjie.
  2. Bepaal die grootte van die etiket deur dit af te meet op die sykant van die bottel.
  3. Skandeer en druk die prentjie uit op mediumgewig-papier. Laat ’n wit rand om die prentjie as jy dit met ’n kerfmessie uitsny.
  4. Plak met gom vas.

Maak self gegeurde olies

Loer hier vir nog oulike projekte

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.