Maak jou eie tamatiesous
Serves: 4
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- • 90 ml (6 e) olyfolie
- • 4 groot uie, fyn gekap
- • 8 knoffelhuisies, fyn gekap
- • 2 wortels, geskil en gerasper
- • 2 stokkies seldery, fyn gekap
- • 8 (400 g elk) blikkies heel, geskilde tamaties
- • ’n paar tiemietakkies, gebruik net die blaartjies
- • 4 lourierblare
- • 60 ml (¼ k) witwyn
- • 125 ml (½ k) water
- • sout, gemaalde swartpeper en ’n knypie suiker
Instructions
- Verhit die olyfolie in ’n groot kastrol. Soteer die uie en knoffel daarin tot sag en deursigtig. Voeg die wortel en seldery by en braai tot sag.
- Voeg die res van die bestanddele by en geur na smaak. Voeg ’n knypie suiker by indien die sous te suur is. Kook vir 20 min. oor matige hitte.
- Haal die lourierblaar uit. Maak die tamaties met ’n handmenger of vurk fyn (dit hoef nie baie fyn te wees nie).
- Verdeel die sous in vier dele. Gebruik die tamatiesous saam met vars pasta en bottel of vries die res.
Hier is 5 lekker resepte waarvoor jy jou tamatiesous kan gebruik:
Frikkadelle in tamatiesous
Saltimbocca-hoender in tamatiesous
Spaghetti Bolognese
Worsies en bone in tamatiesous
5 van ons beste pastaresepte
Rooi Rose
Lees Meer
Hoendergereg in romerige tamatiesous
22/11/2024
Grondboontjie-en-vark-roerbraai
06/11/2024
Lenteslaai met ’n verskeidenheid eiers
30/10/2024