kategorieë: Doen dit selfLeefstyl

Maak jou eie Kersfeesklappers

Maak jou eie Kersfeesklappers deur Cornel Dunn en Elandrè Swart.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Kersfeesklappers

Benodigdhede

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • Dun wit karton
  • Sneespapier
  • Gomstokkies
  • ’n Liniaal
  • ’n Potlood
  • ’n Skêr
  • Kleefband
  • Lint
  • ’n Naamkaartjie
  • Geskenk vir binne
  • Opsioneel – “Cracker snaps”

Stappe

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Stap 1: Meet met ’n maatband of liniaal hoe groot jy die Kersfeesklapper wil hê en merk dit op wit dun karton.

Stap 2: Skuif die een kant van die liniaal en trek ’n halfsirkel

Stap 3: Gebruik die eerste halfsirkel as ’n templaat vir die res van jou Kersfeesklappers.

Stap 4: Draai die papier in ’n kegelvorm en plak met kleefband vas.

Stap 5: Maak die sneespapier oop en vou dit dubbel sodat dit nie te dun is nie.

Stap 6: Begin die kegel rol van een punt van die sneespapier en vou die punt in sodat jy die effek kry van baie papier wat uit die kegel steek. Plak met gomstokkies vas.

Stap 7 (Opsioneel): Sit ’n geskenk of selfs ’n oulike briefie binne-in. Jy kan ook cracker snaps gebruik sodat dit klap wanneer jy die klapper breek.

Stap 8: Vat die papier wat oorsteek uit die kegel, sit ’n lint en ’n naamkaartjie op en maak vas.

Lees ook: Maak self ’n Kerskrans

Maak ’n pragtige Adventkalender

Bak ’n gemmerbroodhuisie

Deel
Gepubliseer deur
Elandre Swart

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

2 days Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

2 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

2 days Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

2 days Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.