1 Voer ’n sif met ’n nat kaasdoek van sowat 30 cm x 20 cm uit, of gebruik ’n skoon kombuisdoek.
2 Sit die sif oor ’n groot bak.
3 Meng 3 liter (12 k) volroommelk, 375 ml (1½ k) vars room, 375 ml (1½ k) jogurt en 10 ml (2 t) sout in ’n groot kastrol.
4 Bring tot kookpunt en roer deurentyd.
5 Kook vir 2-3 min. of tot die melk skif.
6 As die melk ná ’n rukkie nog nie geskif het nie, voeg 30 ml (2 e) suurlemoensap by om die proses aan te help.
7 Trek van die hitte af en laat afkoel.
8 Gooi die melk deur die kaasdoek. Die sif mag nie aan die weiwater raak nie. Gooi die water uit.
8 Laat hang die kaas vir 45 min. of tot ’n mooi wit ricottakaas gevorm het.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
1 Verhit 2 liter (8 k) volroommelk in ’n groot kastrol oor matige hitte. Laat die melk liggies prut en ’n vel vorm.
2 Trek van die hitte af en laat afkoel totdat jy jou vinger kan indruk sonder om te brand.
3 Meng 250 ml van die louwarm melk en 125 ml (½ k) volroomjogurt in ’n bakkie.
4 Gooi die melk-en-jogurt-mengsel terug in die kastrol. Roer eenmaal.
5 Gooi die mengsel in gesteriliseerde flesse of in een groot fles en seël dig.
6 Sit die flesse in ’n kastrol vol warm water en laat die jogurt vir 18 uur daarin “broei”.
7 Haal uit die kastrol en hou in die yskas.
1 Voer ’n sif met ’n nat kaasdoek van sowat 20 cm x 30 cm uit, of gebruik ’n skoon kombuisdoek.
2 Sit die sif oor ’n groot bak. Gooi 2 liter (8 k) room in ’n glasbak wat knus op ’n kastrol pas wat halfvol kokende water is.
3 Verhit die room tot net voor kookpunt en roer deurentyd. Die room moet skuim en stoom.
4 Voeg 60 ml (¼ k) suurlemoensap by en kook vir nog 5-10 min. of totdat die room verdik en die agterkant van ’n lepel bedek.
5 Roer deurentyd. Laat vir 20 min. afkoel.
6 Gooi die room deur die kaasdoek. Laat heeltemal afkoel.
7 Sit in die yskas vir 24 uur, of totdat die room ’n mooi dik kaas gevorm het.
Genoeg vir 4. Bestanddele 500 g vars pasta, soos tagliatelle of spaghetti 250 ml…
Om jou hond se ore skoon te maak is ’n noodsaaklike deel van sy basiese…
Bestanddele 3-4 groot rooi soetrissies, middeldeur gesny, en wit vliesies en pitte verwyder. sout…
Ons almal het een of ander slegte gewoonte. Die goeie nuus is dat jy dit…
Van speelskool na grootskool: 5 wenke deur Mariette Snyman. Foto Pixabay Om by die…
Met die strandseisoen op ons, kyk ons na die moets en moenies om te verseker…
Hierdie webwerf gebruik koekies.