Bestanddele
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
- 4 eiers, geskei
- 250 ml strooisuiker
- 125 ml kookwater
- 125 ml olie
- 250 ml koekmeel
- 20 ml bakpoeier
- 125 ml kakao
- knypie sout
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Sous
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
- Kook 250 ml kookwater en 250 ml strooisuiker in ’n kastrolletjie tot die suiker opgelos is.
- Roer 45 ml Kahlua-likeur by en kook vir nog 1 min.
Versiersel
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
- Klop 250 ml room styf.
- Roer 397 g (1 blik) karamelkondensmelk tot glad en vou by die room in.
- 1 Flake-sjokolade
Metode
Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Spuit ’n tertpan met ’n deursnit van 28 cm met kleefwerende kossproei.
- Klits die eiergele en strooisuiker tot liggeel en romerig. Roer die kookwater en olie bymekaar.
- Sif die meel, bakpoeier, kakao en sout saam. Roer die oliemengsel en meelmengsel om die beurt by.
- Klits die eierwitte tot stywe-puntstadium. Vou by die beslag in.
- Skep die beslag in die oondbak en bak vir 30 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.
- Gooi die warm sous oor die tert sodra dit uit die oond kom.
- Laat afkoel en smeer die versiersel oor die tert.
- Breek die Flake in skerwe en strooi oor.
Onlangse plasings
Oudword is onvermydelik. Dit is dus belangrik om voorbereid te wees op wat kom deur…
Deur Mariette Snyman “Pynlike seks is ongelukkig iets wat ek daagliks in die…
Koop MSI se terug-skool-toe-aanbiedinge hier! Modern 14 F13MG Kleinhandelaar:…
Foto's: Instagram/Bernice West Die Suid-Afrikaanse sangeres Bernice West en haar man, Jannes Erasmus, het…
Aan die einde van ’n lang dag het mens nie lus vir ure voor die…
Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…
Hierdie webwerf gebruik koekies.