kategorieë: GebakKos

Likeurtert

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 4 eiers, geskei
  • 250 ml strooisuiker
  • 125 ml kookwater
  • 125 ml olie
  • 250 ml koekmeel
  • 20 ml bakpoeier
  • 125 ml kakao
  • knypie sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Sous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  1. Kook 250 ml kookwater en 250 ml strooisuiker in ’n kastrolletjie tot die suiker opgelos is.
  2. Roer 45 ml Kahlua-likeur by en kook vir nog 1 min.

Versiersel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Klop 250 ml room styf.
  2. Roer 397 g (1 blik) karamelkondensmelk tot glad en vou by die room in.
  3. 1 Flake-sjokolade

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C.

  1. Spuit ’n tertpan met ’n deursnit van 28 cm met kleefwerende kossproei.
  2. Klits die eiergele en strooisuiker tot liggeel en romerig. Roer die kookwater en olie bymekaar.
  3. Sif die meel, bakpoeier, kakao en sout saam. Roer die oliemengsel en meelmengsel om die beurt by.
  4. Klits die eierwitte tot stywe-puntstadium. Vou by die beslag in.
  5. Skep die beslag in die oondbak en bak vir 30 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.
  6. Gooi die warm sous oor die tert sodra dit uit die oond kom.
  7. Laat afkoel en smeer die versiersel oor die tert.
  8. Breek die Flake in skerwe en strooi oor.
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

1 day Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.