Lieflike lietsjies

Lietsjies op ons rakke beteken dit is uiteindelik somer. Dié Oosterse vruggie met die knopperige dop is ewe lekker saam met soet en sout geregte, en nog goed vir jou ook, want dis ryk aan kalsium, vitamien C en kalium.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Koop só: Die kleur van die dop verander van groen na ligbruin wanneer die vrugte ryp is. Vermy pap vruggies met donker kolle op die dop.

Gebruik só: Skil die vrugte af, sny die donker pit uit en gebruik die glasige vlees. Die vlees kan gekook word in strope, drankies geur, as puree gevries word, vir roomys, of vars in slaaie gebruik word.

Geurpasmaats: gemmer, koljander, sojasous, eend, vark, hoender, kerrie, rooswater, amaretti-beskuitjies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Blitsidee vir lietsjies

Vries 250 ml (1 k) lietsjies. Stamp ’n hand vol gekapte kruisement, 30 ml (2 e) gemmer en 15 ml (1 e) suiker in ’n stamper en vysel. Meng die kruisementmengsel met 750 ml (1 bottel) droë vonkelwyn, 500 ml (2 k) lietsjiesap en 500 ml (2 k) sodawater. Skink op ’n warm somerdag saam met die lietsjie-ysies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.