kategorieë: KosNageregWinterkos

Lemoenpoeding

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Ons het die lemoene met ’n blaasvlam geskroei vir die mooi, maar daarsonder is die poeding ewe mooi.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 500 ml (2 k) suiker
  • 250 ml (1 k) water
  • 2 lemoene, in dun skywe gesny
  • 160 g sultanas
  • 60 ml (¼ k) Cointreau of brandewyn
  • 400 g (gekoopte) rolkoek, in 2 cm-blokke gesny
  • 30 ml (2 e) gemengde sitrusskil
  • 55 g gevlokte amandels, liggies gerooster en gekap
  • gerasperde skil van 2 lemoene
  • 3 eiers
  • 500 ml (2 k) melk
  • 500 ml (2 k) room
  • 50 g bruinsuiker

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Spuit ’n 1,25 liter-stoompoedingvorm of diep poedingbak met kleefwerende kossproei.
  2. Meng die suiker en water in ’n kastrol en roer oor lae hitte tot die suiker opgelos is.
  3. Voeg die lemoenskywe by en kook vir 10 min. of tot die lemoene sag is. Trek van die hitte af en hou eenkant.
  4. Week die sultanas vir 30 min. in die Cointreau.
  5. Meng die rolkoekstukke, sitrusskil, amandels, lemoenskil, sultanas en die Cointreau in ’n groot mengbak.
  6. Meng die eiers, melk, room en suiker in  ’n ander mengbak en voeg by die rolkoek-mengsel. Laat staan vir 30 min.
  7. Lig die lemoenskywe uit die suikerstroop en pak hulle teen die kante van die poedingvorm. Kook die suikerstroop verder oor ’n lae hitte af tot dit begin verdik en glansend is. Hou eenkant.
  8. Gooi die koekmengsel versigtig in die pan sodat die lemoenskywe nie skuif nie.
  9. Bedek met ’n digsluitende deksel of ’n dubbellaag foelie.
  10. Sit ’n opgevoude kombuisdoek op die boom van ’n kastrol wat groot genoeg is sodat die poedingvorm daarin kan pas.
  11. Sit die poedingvorm op die vadoek en maak die kastrol ? vol met kokende water. Sit ’n deksel op en stoom vir 2 uur oor matige hitte – die water moet deurentyd prut.
  12. Toets met ’n toetspen of die poeding deurgaar is. Lig die bak met ’n vatlap versigtig uit die kastrol en laat koel vir 15 min. af voor jy die poeding op ’n mooi opdienbord uitkeer. Gooi die warm lemoenstroop oor en sit voor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

3 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

4 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

3 days Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.