kategorieë: KosNageregWinterkos

Lemoenpoeding

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Ons het die lemoene met ’n blaasvlam geskroei vir die mooi, maar daarsonder is die poeding ewe mooi.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 500 ml (2 k) suiker
  • 250 ml (1 k) water
  • 2 lemoene, in dun skywe gesny
  • 160 g sultanas
  • 60 ml (¼ k) Cointreau of brandewyn
  • 400 g (gekoopte) rolkoek, in 2 cm-blokke gesny
  • 30 ml (2 e) gemengde sitrusskil
  • 55 g gevlokte amandels, liggies gerooster en gekap
  • gerasperde skil van 2 lemoene
  • 3 eiers
  • 500 ml (2 k) melk
  • 500 ml (2 k) room
  • 50 g bruinsuiker

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Spuit ’n 1,25 liter-stoompoedingvorm of diep poedingbak met kleefwerende kossproei.
  2. Meng die suiker en water in ’n kastrol en roer oor lae hitte tot die suiker opgelos is.
  3. Voeg die lemoenskywe by en kook vir 10 min. of tot die lemoene sag is. Trek van die hitte af en hou eenkant.
  4. Week die sultanas vir 30 min. in die Cointreau.
  5. Meng die rolkoekstukke, sitrusskil, amandels, lemoenskil, sultanas en die Cointreau in ’n groot mengbak.
  6. Meng die eiers, melk, room en suiker in  ’n ander mengbak en voeg by die rolkoek-mengsel. Laat staan vir 30 min.
  7. Lig die lemoenskywe uit die suikerstroop en pak hulle teen die kante van die poedingvorm. Kook die suikerstroop verder oor ’n lae hitte af tot dit begin verdik en glansend is. Hou eenkant.
  8. Gooi die koekmengsel versigtig in die pan sodat die lemoenskywe nie skuif nie.
  9. Bedek met ’n digsluitende deksel of ’n dubbellaag foelie.
  10. Sit ’n opgevoude kombuisdoek op die boom van ’n kastrol wat groot genoeg is sodat die poedingvorm daarin kan pas.
  11. Sit die poedingvorm op die vadoek en maak die kastrol ? vol met kokende water. Sit ’n deksel op en stoom vir 2 uur oor matige hitte – die water moet deurentyd prut.
  12. Toets met ’n toetspen of die poeding deurgaar is. Lig die bak met ’n vatlap versigtig uit die kastrol en laat koel vir 15 min. af voor jy die poeding op ’n mooi opdienbord uitkeer. Gooi die warm lemoenstroop oor en sit voor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

1 day Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

2 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

2 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

2 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

2 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.