kategorieë: KosNageregWinterkos

Lemoenpoeding

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Ons het die lemoene met ’n blaasvlam geskroei vir die mooi, maar daarsonder is die poeding ewe mooi.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 500 ml (2 k) suiker
  • 250 ml (1 k) water
  • 2 lemoene, in dun skywe gesny
  • 160 g sultanas
  • 60 ml (¼ k) Cointreau of brandewyn
  • 400 g (gekoopte) rolkoek, in 2 cm-blokke gesny
  • 30 ml (2 e) gemengde sitrusskil
  • 55 g gevlokte amandels, liggies gerooster en gekap
  • gerasperde skil van 2 lemoene
  • 3 eiers
  • 500 ml (2 k) melk
  • 500 ml (2 k) room
  • 50 g bruinsuiker

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Spuit ’n 1,25 liter-stoompoedingvorm of diep poedingbak met kleefwerende kossproei.
  2. Meng die suiker en water in ’n kastrol en roer oor lae hitte tot die suiker opgelos is.
  3. Voeg die lemoenskywe by en kook vir 10 min. of tot die lemoene sag is. Trek van die hitte af en hou eenkant.
  4. Week die sultanas vir 30 min. in die Cointreau.
  5. Meng die rolkoekstukke, sitrusskil, amandels, lemoenskil, sultanas en die Cointreau in ’n groot mengbak.
  6. Meng die eiers, melk, room en suiker in  ’n ander mengbak en voeg by die rolkoek-mengsel. Laat staan vir 30 min.
  7. Lig die lemoenskywe uit die suikerstroop en pak hulle teen die kante van die poedingvorm. Kook die suikerstroop verder oor ’n lae hitte af tot dit begin verdik en glansend is. Hou eenkant.
  8. Gooi die koekmengsel versigtig in die pan sodat die lemoenskywe nie skuif nie.
  9. Bedek met ’n digsluitende deksel of ’n dubbellaag foelie.
  10. Sit ’n opgevoude kombuisdoek op die boom van ’n kastrol wat groot genoeg is sodat die poedingvorm daarin kan pas.
  11. Sit die poedingvorm op die vadoek en maak die kastrol ? vol met kokende water. Sit ’n deksel op en stoom vir 2 uur oor matige hitte – die water moet deurentyd prut.
  12. Toets met ’n toetspen of die poeding deurgaar is. Lig die bak met ’n vatlap versigtig uit die kastrol en laat koel vir 15 min. af voor jy die poeding op ’n mooi opdienbord uitkeer. Gooi die warm lemoenstroop oor en sit voor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Skop Swart Vrydag sterk af met MSI se beste aanbiedinge: Skootrekenaars vir speel en werk teen ongelooflike pryse!

Of jy op soek is na ’n kragtige skootrekenaar om meer as een taak mee…

3 hours Gelede

7 dinge wat jy moet weet om die regte matras te koop

Om ’n matras aan te skaf is een van die duurste beleggings wat jy sal…

5 hours Gelede

Blitsige roomys

Bestanddele   500 ml (2 k) gevriesde bessies 500 ml (2 k) volroom- Griekse jogurt…

6 hours Gelede

Ontmoet Herman Bosman – ‘Wie word ’n miljoenêr’ se heel eerste miljoenêr!

Iemand het uiteindelik kykNET se miljoenrandvraag op die gewilde vasvraprogram Wie word ’n miljoenêr? beantwoord.  …

7 hours Gelede

4 dapper stappe wat jy nou kan neem om gelukkiger te wees

Maak werk van dié kwessies en kry weer woema terug! #rrTussenOns

22 hours Gelede

Mia le Roux onthul hoe vertigo haar deelname aan Mej. Heelal gefnuik het

Die huidige Mej. Suid-Afrika, Mia le Roux, het vandag in ’n video op sosiale media…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.