kategorieë: KosLaekoolhidraat

Laekoolhidraatbeskuit

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Basiese broodresep

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 500 ml (2 k) amandelmeel
  • 250 ml (1 k) klappermeel
  • 250 ml (1 k) saadmengsel (sonneblom, sesamsaad, pampoensaad, lynsaad)
  • 250 ml (1 k) saadmengsel fyn gemaak
  • 125 ml (½ k) sonneblomsaad
  • 45 ml (3 e) psyllium husks
  • 20 ml (4 t) bakpoeier
  • 4 eiers
  • 500 ml (2 k) karringmelk
  • 60 ml (¼ k) xylitol
  • 300 g botter, gesmelt

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Voeg 125 ml (½ k) klapper en nog 60 ml (¼ k) xylitol by die basiese broodresep en bak soos beskryf (*sien onder).
  2. Sny die gaar brood in 3 cm-snye en verdeel elke sny in drie dele. Sit op ’n bakplaat.
  3. Verlaag die oondtemperatuur tot 70 °C en droog die beskuit uit tot bros. Sit ’n houtlepel in die oonddeur sodat die beskuit goed kan droog en die vog kan ontsnap.
  4. Verpak lugdig.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 °C.

  1. Spuit twee 18 cm x 8 cm x 7 cm- pannetjies met kleefwerende kossproei.
  2. Meng die amandel- en klappermeel, saadmengsel en fyn saadmengsel, sonneblomsaad, psyllium en bakpoeier.
  3. Klits die eier, karringmelk, xylitol en botter saam.
  4. Maak ’n holte in die middel van die droë bestanddele en gooi die eiermengsel by. Meng goed.
  5. Verdeel die deeg tussen die pannetjies en bak vir 50-60 min. tot goudbruin. Indien die bokant te vinnig bak, bedek met ’n stukkie foelie. Laat in die pannetjies afkoel.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

21 hours Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

22 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

24 hours Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

1 day Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

1 day Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.