kategorieë: KosWinterkos

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 45 ml (3 e) olie
  • 4 klein lamskenkels, die sening afgesny
  • 2 wortels, in ringe gesny
  • 2 selderystingels, in ringe gesny
  • 2 uie, fyn gekap
  • 2 preie, in ringe gesny

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bouquet garni:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • ’n hand vol pietersielie, ’n hand vol tiemie en 2 lourierblare met kombuistou vasgemaak.
  • 2 naeltjies
  • 4 jenewerbessies (juniper)
  • 1 x 400 geblikte heel tamaties
  • 375 ml (1½ k) beesvleisaftreksel
  • 125 ml (½ k) rooiwyn
  • 500 g waterblommetjies, skoongemaak
  • sout en peper
  • vars gerasperde neutmuskaat

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Verhit 30 ml (2 e) olie in ’n swaarboomkastrol en braai die skenkels daarin tot goudbruin alkant. Geur met sout. Skep uit en hou eenkant.
  2. Braai die wortels, seldery, uie en preie in die res van die olie tot sag en deurskynend. Sit die skenkels terug in die kastrol.
  3. Voeg die speserye, bouquet garni, blik tamaties, aftreksel en wyn by en kook vir 10 min. Geur met sout en peper.
  4. Verlaag die hitte en voeg die helfte van die waterblommetjies by. Laat prut vir 1½ uur tot die vleis sag is en van die been begin afval. Proe of nog sout nodig is en geur met die neutmuskaat.
  5. Dompel die oorblywende waterblommetjies in borrelende kookwater wat met sout gegeur is en sit dan in koue water. Skep die geblansjeerde waterblommetjies vir die laaste 15 min. van kooktyd by die bredie.
  6. Sit warm voor.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Oscars-trend: Skitterende neutrale

Foto's: Getty Images     Die Oscar-toekennings is die grootste aand op die Hollywood-kalender, en…

19 hours Gelede

Neem jou fiksheid na die volgende vlak: 10 maniere om jou meer gemotiveerd te maak

Hier is 10 maniere om jou meer gemotiveerd te maak om te oefen:    Oefen…

4 days Gelede

Viva Italia!-potjie

Genoeg vir 6     Bestanddele   60 ml (¼ k) olyf- of avokado-olie sout…

4 days Gelede

Drama-waarskuwing vir ‘Suidooster’ dié herfs

Dis herfstyd in die Kaap en met hierdie seisoensverandering waai die winde van verandering baie…

4 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae met Laura-Lee Mostert oor haar droomrol in ‘Binnelanders’

Jy herken waarskynlik Laura-Lee Mostert vir haar komiese talent as die flambojante drama-onderwyseres, Driena, in…

4 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Potjie-roer-my-nie se wenners gesels oor vaalkos en ’n molpot

In die vierde episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se koswerklikheidsreeks waar vlamme en…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.