kategorieë: KosWinterkos

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 45 ml (3 e) olie
  • 4 klein lamskenkels, die sening afgesny
  • 2 wortels, in ringe gesny
  • 2 selderystingels, in ringe gesny
  • 2 uie, fyn gekap
  • 2 preie, in ringe gesny

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bouquet garni:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • ’n hand vol pietersielie, ’n hand vol tiemie en 2 lourierblare met kombuistou vasgemaak.
  • 2 naeltjies
  • 4 jenewerbessies (juniper)
  • 1 x 400 geblikte heel tamaties
  • 375 ml (1½ k) beesvleisaftreksel
  • 125 ml (½ k) rooiwyn
  • 500 g waterblommetjies, skoongemaak
  • sout en peper
  • vars gerasperde neutmuskaat

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Verhit 30 ml (2 e) olie in ’n swaarboomkastrol en braai die skenkels daarin tot goudbruin alkant. Geur met sout. Skep uit en hou eenkant.
  2. Braai die wortels, seldery, uie en preie in die res van die olie tot sag en deurskynend. Sit die skenkels terug in die kastrol.
  3. Voeg die speserye, bouquet garni, blik tamaties, aftreksel en wyn by en kook vir 10 min. Geur met sout en peper.
  4. Verlaag die hitte en voeg die helfte van die waterblommetjies by. Laat prut vir 1½ uur tot die vleis sag is en van die been begin afval. Proe of nog sout nodig is en geur met die neutmuskaat.
  5. Dompel die oorblywende waterblommetjies in borrelende kookwater wat met sout gegeur is en sit dan in koue water. Skep die geblansjeerde waterblommetjies vir die laaste 15 min. van kooktyd by die bredie.
  6. Sit warm voor.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Die groot gemis: Hier’s wat jy moet weet as jy sukkel om swanger te raak

Deur Christa Swanepoel Dis ’n diep hartseer wat menige vrou ervaar. Elke maand, vir twee…

8 hours Gelede

Korslose hamquiches

Hierdie korslose hamquiches smaak heerlik én is laekoolhidraat!

9 hours Gelede

Jou somer-opknapgids vir jou tuin

Hier is ’n paar doeltreffende idees om plante gesond, mooi en goed gestruktureer te laat…

1 day Gelede

‘Kyk wie praat’: De Klerk en sy klitse keer terug na kykNET!

Berei jouself voor vir ’n lekkerlag-saamkuiersessie tydens die vierde seisoen van kykNET se vermaaklike Kyk…

1 day Gelede

Hou vlieë uit jou huis! Hier’s 10 afskrikmiddels wat jy self kan maak

Die vlieg is seker een van die mees onwelkome kuiergaste. In Suid-Afrikaners word vliegplae deur…

1 day Gelede

Bo-Kaap se bobaas-kok André Hill deel sy gunsteling-resep vir Valentynsdag

Aan die stuur van die Radisson RED Waterfront se opwindende kulinêre toneel is Uitvoerende Sjef…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.