Laktose-intolerant? Hoekom kefir vir jou sal werk deur Salomé Delport
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Baie mense met laktose-intoleransie kan jogurt eet, nog meer kan maas (amasi) eet en byna almal kan kefir eet – veral as dit twee dae lank gefermenteer het.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }Die rede?
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }Mense met laktose-intoleransie kan nie die laktose in die melk hanteer nie. In die gistingsproses wanneer mikrobes die melk in jogurt, kefir en maas verander, word die laktose in die melk opgebreek.
Hierdie suurmelkprodukte bevat dus baie min, of byna geen laktose waarop jy kan reageer nie.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Niks is gesonder as tuisgemaak nie, waarvan kefir – daardie jogurt wat jy van ’n ‘plantjie’ en vars melk maak – ’n uitstekende bewys is.
So vergelyk die drie soorte suurmelk:
Lees ook:
Is dit laktose-intoleransie wat jou maagpyn veroorsaak?
Griep is winter se lewenslange vennoot. Sodra die koue tref, kan jy maar seker wees…
Die aktrise Elsje Slabbert, alom bekend vir haar rol as Carina Rautenbach in die destydse…
Bak vir ’n slag die heerlikste sjokoladekoek! Hier is ons 5 gunsteling-resepte vir sjokoladekoek.
Moenie hierdie 5 mites oor olyfolie glo nie: Ingevoerde olyfolie is beter as Suid-Afrikaanse olyfolie…
Gebakte vis in geurige tamatiesous Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti…
Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…
Hierdie webwerf gebruik koekies.