Laktose-intolerant? Hoekom kefir vir jou sal werk deur Salomé Delport
Baie mense met laktose-intoleransie kan jogurt eet, nog meer kan maas (amasi) eet en byna almal kan kefir eet – veral as dit twee dae lank gefermenteer het.
Die rede?
Mense met laktose-intoleransie kan nie die laktose in die melk hanteer nie. In die gistingsproses wanneer mikrobes die melk in jogurt, kefir en maas verander, word die laktose in die melk opgebreek.
Hierdie suurmelkprodukte bevat dus baie min, of byna geen laktose waarop jy kan reageer nie.
Maas, jogurt of kefir?
Niks is gesonder as tuisgemaak nie, waarvan kefir – daardie jogurt wat jy van ’n ‘plantjie’ en vars melk maak – ’n uitstekende bewys is.
So vergelyk die drie soorte suurmelk:
Lees ook:
Is dit laktose-intoleransie wat jou maagpyn veroorsaak?