kategorieë: KosGebakLaekoolhidraat

Laesout saadjiebrood

Genoeg vir drie broodjies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 6 k volkoringmeel
  • 250 ml (1 k) hawermout
  • 250 ml (1 k) meel
  • 2,5 ml (½ t) sout
  • 10 g (1 pakkie) kitsgis
  • ’n hand vol sade (soos pampoen-, sonneblom-, sesam- en lynsaad)
  • 1 liter (4 k) louwarmwater
  • 15 ml (1 e) olie
  • 15 ml (1 e) heuning

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Spuit 3 broodpanne van 25 x 12 cm met kleefwerende kosproei. Meng die volkoringmeel, hawermout, meel, sout, kitsgis en die sade in ’n groot mengbak en maak ’n holte in die mengsel.
  2. Meng die water, olie en heuning en roer in die holte van die meelmengsel in. Bedek en laat vir 1 uur op ’n warm plek rys. (Dit rys nie vreeslik baie nie – sowat ’n derde meer as die oorspronklike volume.)
  3. Verdeel die beslag in die pannetjies en bak vir sowat 50 min. – 60 min. Haal uit en laat die brood op ’n draadrakkie afkoel.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Sensitiwiteit: ’n Gawe of ’n vloek?

Sensitiwiteit is nie ’n swakheid of iets wat reggemaak moet word nie. Dis iets wat…

2 hours Gelede

Bob Martin se virtuele portaal vir troeteldierversorging

Soms is dit moeilik om die ouer van ’n troeteldier te wees, veral wanneer dit…

2 hours Gelede

Wat soek ‘Kokkedoor: Son & See’ se beoordelaars? Sjef Yolani Abrahams vertel

Die passievolle kos-entoesias Yolani Abrahams (32) is saam met Herman Lensing een van die beoordelaars…

5 hours Gelede

Dié ekspo in Pretoria bied iets aan vir die hele familie – Dis Outdoor X tyd

Vanaf 30 Mei tot 1 Junie, vind dié ekspo plaas by Idlewild Country Estate, net…

6 hours Gelede

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

1 day Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.