Dis vreeslik maklik, dit neem nie baie plek in jou kombuis in beslag nie en jy kan hulle weer en weer aan die gang hou – absoluut perfek vir iemand wat daarvoor lief is om met vars kruie kos te maak, maar wat nie die heeltyd na die winkel wil gaan om te koop nie.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Die beste ding van sprietuie of groen uie, is dat jy hulle van oorskietstukkies kan kweek. Ons neem jou deur ’n paar eenvoudige stappe sodat jy kan leer hoe om dit in jou eie kombuis te doen – jy hoef nie eens jou tuinhandskoene aan te trek nie!
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Sodra jy het wat jy nodig het om jou eie sprietuie te kweek, volg die volgende stappe:
Stap 1: Hou die wortels
Nadat jy sprietuie gebruik het, moenie die wortels weggooi nie. Sny dit af en los tussen 3-5 cm van die wit wortel oor.
Stap 2: Plaas dit in water
Plaas die eindpunte van die worteltjies in die glas met net genoeg water om hulle te bedek. Jy sal vinnig sien hoedat nuwe babaworteltjies begin skiet.
Stap 3: Vind ’n sonkol
Plaas jou fles in ’n sonnige vensterbank, waar die uie klomp natuurlike lig kan kry. Groen uie het 4-6 uur se sonlig per dag nodig om te floreer.
Stap 4: Verander die water
Vervang die water elke 2-3 dae om dit skoon te hou en enige slegte reuke te voorkom. Skoon water is baie belangrik vir gesonde hergroei!
Stap 5: Oes as dit gereed is
Binne ’n week, sal jy sien hoe groen lote uitkom. Sodra hulle hoog genoeg is, kan jy die groen steeltjies afknip soos jy hulle nodig kry. Hulle sal aanhou teruggroei sodat jy nie weer daarvan hoef te koop nie!
Soms verloop dinge nie volgens plan nie. Let dus op die volgende:
Lees ook: Hou vlieë uit jou huis! Hier’s 10 afskrikmiddels wat jy self kan maak
In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…
Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf. Suid-Afrika is deel van ‘n…
Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…
Wanneer Kaapstad se stygende temperature jou aanraai om vir koeltes uit te soek, is dit…
Al wil ons ons kinders so graag teen die teleurstellings van die lewe beskerm, kan…
Hierdie webwerf gebruik koekies.