Kruiekaaskoekies
Ingredients
- Genoeg vir 6 klein koekies of 1 grote
- Kors
- 100 g soutbeskuitjies, fyn gemaal
- 100 g geroosterde amandels
- 60 g (60 ml) gesmelte botter
- sout en gemaalde swartpeper
- Vulsel
- 250 ml (1 k) mascarpone
- 125 ml (½ k) geroomde maaskaas
- 2 eiers
- 10 g (4 t) meel
- 60 ml (4 e) basiliekruidpesto
- 125 ml (½ k) suurroom
- 5 ml (1 t) koekmeelblom
- baba-kruieblaartjies vir garnering
Instructions
Voorverhit die oond tot 160 °C en smeer 8 klein losboompannetjies of een 25 cm-tertpan met botter.
1 KORS: Meng die beskuitjiekrummels, neute en botter en geur met sout en peper. Voer die die boom en die kante van die pannetjies met die mengsel uit. Bak vir 10 min. en hou eenkant.
2 VULSEL: Meng die mascarpone, maaskaas, eiers en 10 g (4 t) meel tot baie glad.
3 Skep die helfte van die vulsel versigtig in die kors en smeer 1 t pesto oor elke tertjie. Vul met die res van die vulsel. 4 Bak vir 60 min.
5 Klop die suurroom en 5 ml (1 t) meel saam. Smeer as bolaag op elke tertjie en bak vir nog 10 min.
6 Laat in die pannetjies afkoel en verkoel in die yskas vir 3 uur of oornag.
7 Haal 20 min. voor die opdienslag uit en garneer met baba-kruieblare.