Krakerige komkommerslaai

Krakerige komkommerslaai deur Vickie de Beer, bygestaan deur Gillionelle Kaba. Foto’s deur Lee Schwagele.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 3 klein komkommers, met ’n groenteskiller in linte gesny
  • 2 babaslaaikoppe soos bindslaai (cos of gem), in kwarte gesny

Marinade vir die uie

  • 75 g (⅓ k) suiker
  • 125 ml (½ k) wit-wynasyn
  • 1 ui, in ringe gesny

Slaaisous

  • 125 ml (½ k) Amasi
  • ½ knoffelhuisie, fyngekap
  • 5 ml (1 t) Dijon-mosterd
  • 5 ml (1 t) heuning
  • gerasperde skil en uitgedrukte sap van 1 suurlemoen

Metode

  1. Meng die suiker en witwynasyn in ’n middelslagbak en roer totdat die suiker opgelos het.
  2. Marineer die uie vir 10 min. in die asynmengsel.

Slaaisous

  1. Meng die Amasi, knoffel, mosterd, heuning en suurlemoenskil en -sap en geur met sout.
  2. Pak die komkommerlinte, slaaikwarte en uie op ’n mooi opdienbord en sprinkel die slaaisous oor.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

59 minutes Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

3 hours Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

5 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Kreatiewe verskille kelder een van die spanne

Daar het ook ’n spesiale gas opgedaag – dié keer was dit Jess van Dyk…

18 hours Gelede

Pampoenbredie

Genoeg vir 4 Bestanddele   15 ml (1 e) olyf- of avokado-olie 1,5 kg lamsvleis…

1 day Gelede

Voltooi jou kuier in Kaapstad met ’n ete by Marble Cape Town

Die ergste toeriste-gedruis na al die langnaweke het effe bedaar, die kole suis gesellig en…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.