Korslose hamquiches

Korslose hamquiches deur Vickie de Beer. Foto: Craig Fraser

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 12 hamquiches.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 12 skywe plaasham (country ham) of gypsy-ham
  • 100 g kersietamaties, middeldeur gesny
  • 100 g (250 ml) gerasperde cheddarkaas
  • 2 klein murgpampoentjies, gerasper
  • 3 eiers
  • 375 ml (1½ k) room
  • ’n hand vol pietersielie
  • sout en gemaalde swartpeper

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C.

  1. Voer ’n muffinpan met 12 holtes met die hamskywe uit.
  2. Verdeel die kersietamaties, kaas en murgpampoentjies tussen die muffinholtes.
  3. Klits die eiers, room en pietersielie saam. Geur met sout en gemaalde swartpeper.
  4. Verdeel in gelyke dele in al die holtes.
  5. Bak vir 20-25 min. of tot goudbruin en opgepof. Hou tot 4 dae in die yskas.

Per 100 gram:

  • energie 169 kal.
  • proteïen 9 g
  • vet 15 g
  • koolhidrate 2 g
  • allergene: suiwel, eier
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

21 hours Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

22 hours Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

1 day Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.