Besluit vooraf presies waarvoor jy die mes benodig. Dit moet by jou kookgewoontes en styl pas.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Kyk na die mes se handvatsel vir enige sweismerke. Indien dit sigbaar is, vermy dit. Die ideale mes word van staal gemaak.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Vir presisie en spoed, kan jy ’n liggewig mes kies. Die swaarder messe kan gebruik word om soliede voedsel te sny, soos gemmer of neute.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Die mes moet balans hê. Die handvatsel of die lem moet nie te swaar wees nie.
Let op die materiaal waarvan die handvatsel gemaak is. Dit is dikwels hout of plastiek. Ouer messe het been-handvatsels. Vermy laasgenoemde omdat die been bros raak.
’n Keramiek-lem kan baie dun geslyp word. Dit behou ook sy vlymskerp voorkoms vir maande. Hierdie messe is egter baie broos.
Om ’n mes te koop wat ’n leeftyd sal hou, kies staal. Belê ook in ’n goeie slyper.
Maak altyd gebruik van ’n mesblok. Dit sal die leeftyd en skerpheid van jou messe verleng.
Lees ook: Versorg hout in jou kombuis
Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…
Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…
In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…
Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi …
Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…
Hierdie webwerf gebruik koekies.