Besluit vooraf presies waarvoor jy die mes benodig. Dit moet by jou kookgewoontes en styl pas.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Kyk na die mes se handvatsel vir enige sweismerke. Indien dit sigbaar is, vermy dit. Die ideale mes word van staal gemaak.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Vir presisie en spoed, kan jy ’n liggewig mes kies. Die swaarder messe kan gebruik word om soliede voedsel te sny, soos gemmer of neute.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Die mes moet balans hê. Die handvatsel of die lem moet nie te swaar wees nie.
Let op die materiaal waarvan die handvatsel gemaak is. Dit is dikwels hout of plastiek. Ouer messe het been-handvatsels. Vermy laasgenoemde omdat die been bros raak.
’n Keramiek-lem kan baie dun geslyp word. Dit behou ook sy vlymskerp voorkoms vir maande. Hierdie messe is egter baie broos.
Om ’n mes te koop wat ’n leeftyd sal hou, kies staal. Belê ook in ’n goeie slyper.
Maak altyd gebruik van ’n mesblok. Dit sal die leeftyd en skerpheid van jou messe verleng.
Lees ook: Versorg hout in jou kombuis
Genoeg vir 4. Bestanddele 500 g vars pasta, soos tagliatelle of spaghetti 250 ml…
Om jou hond se ore skoon te maak is ’n noodsaaklike deel van sy basiese…
Bestanddele 3-4 groot rooi soetrissies, middeldeur gesny, en wit vliesies en pitte verwyder. sout…
Ons almal het een of ander slegte gewoonte. Die goeie nuus is dat jy dit…
Van speelskool na grootskool: 5 wenke deur Mariette Snyman. Foto Pixabay Om by die…
Met die strandseisoen op ons, kyk ons na die moets en moenies om te verseker…
Hierdie webwerf gebruik koekies.