kategorieë: GebakKos

Koeklollies

genoeg vir 12 lollies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Basiese koek
• 100 g botter
• 4 eiers
• 260 g strooisuiker
• 280 g koekmeel
• 15 ml (1 e) bakpoeier
• 2,5 ml (½ t) sout
• 250 ml (1 k) melk
• gerasperde skil van een suurlemoen
• 10 ml (2 t) vanieljegeursel
• 250 g volroomroomkaas
• 200 g witsjokolade, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Voorverhit die oond tot 180 °C.
2 Voer 2 x 20 cm-koekpanne met bakpapier uit. Smeer met botter of spuit met kleefwerende kossproei.
3 Room die eiers en suiker in ’n groot mengbak tot lig en donsig.
4 Sif die koekmeel, bakpoeier en sout saam en vou dit versigtig by die mengsel in tot alles deeglik gemeng is.
5 Verhit die melk in ’n klein kastrol tot kookpunt. Trek van die hitte af en voeg die botter, suurlemoenskil en vanieljegeursel by.
6 Voeg die melkmengsel by die meel en meng deeglik. Verdeel die beslag tussen die panne en bak vir 35-40 min. of tot goudkleurig en ’n toetspen wat in die middel ingedruk is, skoon uitkom. Keer die koek op ’n draadrakkie uit en laat heeltemal afkoel.
7 Meng 500 g van die koek, gekrummel, en die roomkaas deeglik in die mengbak van ’n voedselverwerker.
8 Vorm in happiegrootte balletjies. Druk ’n kort sosatiestokkie in elke balletjie.
9 Smelt die witsjokolade oor ’n dubbelkoker (’n glasbak wat knus pas op ’n kastrol met pruttende water – die glasboom moenie aan die water raak nie).
9 Doop die balletjies in die sjokolade tot dit heeltemal bedek is.
10 Laat die oortollige sjokolade afdrup en laat staan op ’n bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is.
11 Sit eenkant totdat die witsjokolade geset is (nie in die yskas nie).

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

6 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

6 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

10 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

12 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.