Knoffel-en-kaas-pizza. Resep deur Vickie de Beer. Foto Michael le Grange
Ingredients
- Knoffelolie
- Meng 80 ml (1⁄3 k) olyfolie met 2 fyn gekapte knoffelhuisies
- 1 basiese pizzadeeg (kry die resep hier)
- olyfolie om oor te sprinkel
- 125 ml (½ k) gerasperde parmesaan
- 250 ml (1 k) gerasperde mozzarella
- sout en gemaalde swartpeper
- hand vol Italiaanse pietersielie, gekap
Instructions
Voorverhit die oond tot 220 °C. Verhit ’n bakplaat in die oond.
1 Verdeel die deeg in 6 balle en rol elk op ’n meelbestrooide werkvlak uit in ’n ovaal van 25 cm.
2 Bak een pizza op ’n slag op die warm bakplaat en bak vir 5-7 min. tot bros. Haal uit en sprinkel die knoffelolie en kase oor.
3 Sit terug in die oond en bak tot goudbruin.
4 Strooi die pietersielie oor.
Karlien Meiring
Lees Meer
Vinnige salmpasta
18/12/2024
Blitsidees met perskes
17/12/2024
Waatlemoen-en-lemmetjie-slaai
05/12/2024