Die ragù word langsaam in die oond in ’n oondpan gekook, en daarom maklik om baie te maak. Ons het 4 k vir die kitslasagne gebruik. Resep deur Vickie de Beer
Maak sowat 3,5 kg
60 ml (¼ k) olyfolie
4 uie, gekap
4 wortels, gekap
4 selderystingels, gekap
2 knoffelhuisies, fyn gekap
sout en gemaalde swartpeper
250 g pancetta of dik spek, in stukkies gesny
200 g hoenderlewer, fyn gekap
1 kg varkmaalvleis
1 kg binneboud-beesmaalvleis (topside)
90 ml tamatiepasta
4 x 410 g-blikke heel, geskilde tamatie
500 ml (2 k) rooiwyn
bouquet garni: ’n paar takkies pietersielie, tiemie en 2 lourierblare met kombuistou gebind
1 Verhit 30 ml (2 e) van die olie in ’n groot pan en braai die uie, wortels en seldery oor lae hitte daarin tot sag en dit net begin kleur kry. Sit die pancetta by en braai goudbruin.
2 Stoot die groente en spek na die kant van die pan en braai die hoenderlewer, knoffel en tamatiepasta vir 4-5 min. tot net gaar. Skep alles in ’n groot oondpan en hou eenkant.
3 Verhit nog 15 ml olie in dieselfde pan en braai die beesvleis bietjies op ’n slag daarin tot dit begin kleur kry. Skep in die oondpan.
4 Voorverhit die oond tot 140 °C.
5 Braai die varkmaalvleis ook in dieselfde pan. Voeg die helfte (250 ml) van die wyn by en skraap die boom van die braaipan skoon. Gooi alles in die oondpan.
6 Verhit die oondpan en roer al die bestanddele saam tot dit prut. Gooi die blikkies tamatie, res van die wyn, aftreksel en bouquet garni by. Geur met sout en peper. Bedek die oondpan met foelie en sit in die middel van die warm oond. Bak vir 3 uur. Verwyder die foelie en bak vir nog ‘n uur.
Kitslasagne
Meng 250 ml crème fraîche, 250 ml dubbeldikroom, 30 ml melk, 1 eier, 120 g mozzarella en 60 g parmesaan en hou eenkant. Gebruik sowat 1,5 kg van die ragù. Skep ’n lagie vleis in ’n 30 cm x 25 cm diep oondpan en pak ’n laag lasagnevelle (1 boks vir die hele lasagne is genoeg) bo-op. Smeer van die crème fraîche-mengsel bo-oor en herhaal die lagies. Eindig met ’n laag vleis en die crème fraîche-mengsel. Strooi nog 60 g parmesaan oor en bak vir 30-45 min. in ’n voorverhitte oond van 200 °C. Laat vir 30 min. afkoel en sny in blokke.
#rooirosewenk
Skep die afgekoelde ragù in gemerkte 1 liter-houers en vries porsies vir maklike gebruik.