kategorieë: KosLaekoolhidraat

Klam pampoenbrood

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 500 g pampoenblokke
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 5 groot eiers
  • 15 ml xylitol
  • 150 g botter, gesmelt en afgekoel
  • 250 ml (1 k) dubbeldikjogurt
  • 125 ml (½ k) amandelmeel
  • 125 ml (½ k) klappermeel
  • 10 ml (2 t) bakpoeier

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Metode:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 200 °C.

  1. Voer ’n 18 cm x 8,5 cm-pannetjie met bakpapier uit.
  2. Sit die pampoenblokke op ’n bakplaat en geur met sout en peper.
  3. Rooster vir 30-35 min. tot sag en droog.
  4. Verpulp met ’n stokmenger. Hou eenkant.
  5. Klits die eier en xylitol tot lig en donsig.
  6. Voeg die botter, jogurt en pampoenpuree by en meng goed.
  7. Meng die amandel- en klappermeel en bakpoeier. Gooi die eiermengsel by en meng goed.
  8. Skep die beslag in die voorbereide pan en bak vir 40-45 min.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Variasies

Geroosterde tamaties met basiliekruidpesto

• Laat die pampoen weg.
• Rooster 1 k kersietamaties tot sag en gaar en roer saam met 30 ml pesto by die basiese beslag in.

Murgpampoentjie-en-fetakaas

1 Laat die pampoen weg. Gooi 1 k grof gerasperde murg-pampoentjies en ’n ¼ k gekrummelde fetakaas by die basiese beslag.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.