kategorieë: KosSomerkos

Kerriesosaties

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 2 uie, dun repies gesny
  • 2,5 kg skaapboud, in 2-3 cm blokke gesny
  • 350 g droëperskes, middeldeur gesny
  • 45 ml (3 e) kerriepoeier
  • 15 ml (1 e) heel koljander
  • 30 ml (2 e) bruinsuiker
  • 4 lourierblare
  • 125 ml (½ k) rooiwyn
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 8 sosatiestokkies wat in water geweek is (ons het louriertakke gebruik)
  1. Pak die bestanddele in lagies in ’n groot glas- of plastiekbak wat dig sluit.
  2. Begin met van die repies ui. Pak dan van die vleisblokkies en perskestukkies op die uie en strooi van die kerrie, koljander, bruinsuiker en lourierblare bo-oor.
  3. Herhaal die lae deur weer met uie te begin. Gooi die rooiwyn oor en marineer vir 3 uur of oornag. Draai die vleis een keer om.
  4. Ryg die vleis om die beurt met perskestukkies op die sosatiestokkies. Geur na smaak. Braai oor bereide kole tot gaar.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); } '); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

2 days Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

2 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

2 days Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

2 days Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.