kategorieë: KosWinterkos

Kerriehoenderpastei met maklike aartappeldeeg

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 200 g bruismeel
  • 150 g koue botter
  • 200 g gaar kapokaartappels (mashed potatoes), afgekoel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Vulsel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 1 heel hoender van sowat 1,4 kg
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 10 ml (2 t) elk komyn en koljander
  • 15 ml (1 e) kerriepoeier
  • ’n knypie kaneel
  • 60 ml (¼ k) olie
  • 15 ml (1 e) botter
  • 1 ui, gekap
  • 10 ml (2 t) elk gekapte knoffel, gemmer en rissie
  • 30 ml (1 e) Thaise rooikerriepasta
  • ½ blik klapperroom
  • 1 x 400 g-blik heel geskilde tamaties
  • 60 ml (¼ k) grondboontjiebotter
  • 60 ml (¼ k) mielieblom (Maizena) aangemaak met 15 ml (1 e) water
  • 1 eier, liggies geklits

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

Voorverhit die oond tot 200 °C.

Deeg

  1. Sit die meel in ’n groot mengbak.
  2. Vryf die botter met jou vingerpunte in die meel in tot die mengsel soos broodkrummels lyk.
  3. Meng die aartappel by tot die deeg net bymekaarkom. Verdeel die deeg in 2 en draai elke stuk in kleefplastiek toe.
  4. Sit vir minstens 2 uur in die yskas.

Vulsel

  1. Sit die hoender in ’n oondpan en geur die holte met sout en peper.
  2. Meng die speserye en olie en smeer oral oor die hoender.
  3. Rooster die hoender vir 1 uur 20 min. tot gaar. Laat afkoel.
  4. Trek die vleis met jou vingers van die been af.
  5. Smelt die botter in ’n kastrol. Braai die ui, knoffel, gemmer en rissie daarin tot sag.
  6. Gooi die kerriepasta by en braai vir nog 3 min.
  7. Gooi die klapperroom, tamatie en grondboontjiebotter by en laat saam kook.
  8. Draai die hitte laer en laat prut vir 30 min.
  9. Roer die aangemaakte mielieblom by en laat prut vir nog 10 min.
  10. Gooi die hoendervleis by en verhit. Laat afkoel.
  11. Werk met een stuk deeg op ’n slag en rol elk op ’n skoon, meelbestrooide vlak uit tot 7 mm dik.
  12. Voer ’n diep 21 cm x 26 cm pan met die een helfte uit.
  13. Skep die hoendervulsel in en bedek met die res van die deeg.
  14. Verf liggies met eier en bak vir 30-40 min. of tot goudbruin en gaar.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

17 hours Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

18 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

20 hours Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

21 hours Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

22 hours Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.