kategorieë: KosWinterkos

Kerriehoenderpastei met maklike aartappeldeeg

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 200 g bruismeel
  • 150 g koue botter
  • 200 g gaar kapokaartappels (mashed potatoes), afgekoel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Vulsel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 1 heel hoender van sowat 1,4 kg
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 10 ml (2 t) elk komyn en koljander
  • 15 ml (1 e) kerriepoeier
  • ’n knypie kaneel
  • 60 ml (¼ k) olie
  • 15 ml (1 e) botter
  • 1 ui, gekap
  • 10 ml (2 t) elk gekapte knoffel, gemmer en rissie
  • 30 ml (1 e) Thaise rooikerriepasta
  • ½ blik klapperroom
  • 1 x 400 g-blik heel geskilde tamaties
  • 60 ml (¼ k) grondboontjiebotter
  • 60 ml (¼ k) mielieblom (Maizena) aangemaak met 15 ml (1 e) water
  • 1 eier, liggies geklits

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

Voorverhit die oond tot 200 °C.

Deeg

  1. Sit die meel in ’n groot mengbak.
  2. Vryf die botter met jou vingerpunte in die meel in tot die mengsel soos broodkrummels lyk.
  3. Meng die aartappel by tot die deeg net bymekaarkom. Verdeel die deeg in 2 en draai elke stuk in kleefplastiek toe.
  4. Sit vir minstens 2 uur in die yskas.

Vulsel

  1. Sit die hoender in ’n oondpan en geur die holte met sout en peper.
  2. Meng die speserye en olie en smeer oral oor die hoender.
  3. Rooster die hoender vir 1 uur 20 min. tot gaar. Laat afkoel.
  4. Trek die vleis met jou vingers van die been af.
  5. Smelt die botter in ’n kastrol. Braai die ui, knoffel, gemmer en rissie daarin tot sag.
  6. Gooi die kerriepasta by en braai vir nog 3 min.
  7. Gooi die klapperroom, tamatie en grondboontjiebotter by en laat saam kook.
  8. Draai die hitte laer en laat prut vir 30 min.
  9. Roer die aangemaakte mielieblom by en laat prut vir nog 10 min.
  10. Gooi die hoendervleis by en verhit. Laat afkoel.
  11. Werk met een stuk deeg op ’n slag en rol elk op ’n skoon, meelbestrooide vlak uit tot 7 mm dik.
  12. Voer ’n diep 21 cm x 26 cm pan met die een helfte uit.
  13. Skep die hoendervulsel in en bedek met die res van die deeg.
  14. Verf liggies met eier en bak vir 30-40 min. of tot goudbruin en gaar.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

10 goed wat jy kan doen om slegte gewoontes hok te slaan

Ons almal het een of ander slegte gewoonte. Die goeie nuus is dat jy dit…

1 hour Gelede

Van speelskool na grootskool: 5 wenke

Van speelskool na grootskool: 5 wenke deur Mariette Snyman. Foto Pixabay   Om by die…

2 hours Gelede

Verleng die lewe van jou swembroek

Met die strandseisoen op ons, kyk ons na die moets en moenies om te verseker…

2 hours Gelede

Kyk nuut na jou huwelik en laat dit vir julle werk

Huwelike het ’n nuwe gesig gekry. Jou geslag hoef nie meer te bepaal wie die…

2 hours Gelede

10 nostalgiese koekies wat jy hierdie Kersfees moet bak

Die feestyd is die lekkerste saamkuiertyd. Hier is 10 nostalgiese koekies wat jy hierdie Kersfees…

3 hours Gelede

Die 15 lekkerste nageregte vir Kersfees wat jy vanjaar moet maak

Kersete is so ’n groot deel van Kersfees waar jy saam met jou mense kan…

4 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.