Kerriehoenderpastei met maklike aartappeldeeg
Bestanddele
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
- 200 g bruismeel
- 150 g koue botter
- 200 g gaar kapokaartappels (mashed potatoes), afgekoel
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Vulsel
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
- 1 heel hoender van sowat 1,4 kg
- sout en gemaalde swartpeper
- 10 ml (2 t) elk komyn en koljander
- 15 ml (1 e) kerriepoeier
- ’n knypie kaneel
- 60 ml (¼ k) olie
- 15 ml (1 e) botter
- 1 ui, gekap
- 10 ml (2 t) elk gekapte knoffel, gemmer en rissie
- 30 ml (1 e) Thaise rooikerriepasta
- ½ blik klapperroom
- 1 x 400 g-blik heel geskilde tamaties
- 60 ml (¼ k) grondboontjiebotter
- 60 ml (¼ k) mielieblom (Maizena) aangemaak met 15 ml (1 e) water
- 1 eier, liggies geklits
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Metode
Voorverhit die oond tot 200 °C.
Deeg
- Sit die meel in ’n groot mengbak.
- Vryf die botter met jou vingerpunte in die meel in tot die mengsel soos broodkrummels lyk.
- Meng die aartappel by tot die deeg net bymekaarkom. Verdeel die deeg in 2 en draai elke stuk in kleefplastiek toe.
- Sit vir minstens 2 uur in die yskas.
Vulsel
- Sit die hoender in ’n oondpan en geur die holte met sout en peper.
- Meng die speserye en olie en smeer oral oor die hoender.
- Rooster die hoender vir 1 uur 20 min. tot gaar. Laat afkoel.
- Trek die vleis met jou vingers van die been af.
- Smelt die botter in ’n kastrol. Braai die ui, knoffel, gemmer en rissie daarin tot sag.
- Gooi die kerriepasta by en braai vir nog 3 min.
- Gooi die klapperroom, tamatie en grondboontjiebotter by en laat saam kook.
- Draai die hitte laer en laat prut vir 30 min.
- Roer die aangemaakte mielieblom by en laat prut vir nog 10 min.
- Gooi die hoendervleis by en verhit. Laat afkoel.
- Werk met een stuk deeg op ’n slag en rol elk op ’n skoon, meelbestrooide vlak uit tot 7 mm dik.
- Voer ’n diep 21 cm x 26 cm pan met die een helfte uit.
- Skep die hoendervulsel in en bedek met die res van die deeg.
- Verf liggies met eier en bak vir 30-40 min. of tot goudbruin en gaar.
Onlangse plasings
Ons almal het een of ander slegte gewoonte. Die goeie nuus is dat jy dit…
Van speelskool na grootskool: 5 wenke deur Mariette Snyman. Foto Pixabay Om by die…
Met die strandseisoen op ons, kyk ons na die moets en moenies om te verseker…
Huwelike het ’n nuwe gesig gekry. Jou geslag hoef nie meer te bepaal wie die…
Die feestyd is die lekkerste saamkuiertyd. Hier is 10 nostalgiese koekies wat jy hierdie Kersfees…
Kersete is so ’n groot deel van Kersfees waar jy saam met jou mense kan…
Hierdie webwerf gebruik koekies.