Bestanddele
- 200 g bruismeel
- 150 g koue botter
- 200 g gaar kapokaartappels (mashed potatoes), afgekoel
Vulsel
- 1 heel hoender van sowat 1,4 kg
- sout en gemaalde swartpeper
- 10 ml (2 t) elk komyn en koljander
- 15 ml (1 e) kerriepoeier
- ’n knypie kaneel
- 60 ml (¼ k) olie
- 15 ml (1 e) botter
- 1 ui, gekap
- 10 ml (2 t) elk gekapte knoffel, gemmer en rissie
- 30 ml (1 e) Thaise rooikerriepasta
- ½ blik klapperroom
- 1 x 400 g-blik heel geskilde tamaties
- 60 ml (¼ k) grondboontjiebotter
- 60 ml (¼ k) mielieblom (Maizena) aangemaak met 15 ml (1 e) water
- 1 eier, liggies geklits
Metode
Voorverhit die oond tot 200 °C.
Deeg
- Sit die meel in ’n groot mengbak.
- Vryf die botter met jou vingerpunte in die meel in tot die mengsel soos broodkrummels lyk.
- Meng die aartappel by tot die deeg net bymekaarkom. Verdeel die deeg in 2 en draai elke stuk in kleefplastiek toe.
- Sit vir minstens 2 uur in die yskas.
Vulsel
- Sit die hoender in ’n oondpan en geur die holte met sout en peper.
- Meng die speserye en olie en smeer oral oor die hoender.
- Rooster die hoender vir 1 uur 20 min. tot gaar. Laat afkoel.
- Trek die vleis met jou vingers van die been af.
- Smelt die botter in ’n kastrol. Braai die ui, knoffel, gemmer en rissie daarin tot sag.
- Gooi die kerriepasta by en braai vir nog 3 min.
- Gooi die klapperroom, tamatie en grondboontjiebotter by en laat saam kook.
- Draai die hitte laer en laat prut vir 30 min.
- Roer die aangemaakte mielieblom by en laat prut vir nog 10 min.
- Gooi die hoendervleis by en verhit. Laat afkoel.
- Werk met een stuk deeg op ’n slag en rol elk op ’n skoon, meelbestrooide vlak uit tot 7 mm dik.
- Voer ’n diep 21 cm x 26 cm pan met die een helfte uit.
- Skep die hoendervulsel in en bedek met die res van die deeg.
- Verf liggies met eier en bak vir 30-40 min. of tot goudbruin en gaar.