Bestanddele
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
Vir die bolaag
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
- 1 patat, geskil en in blokke gesny
- 2 aartappels, geskil en in blokke gesny
- 250 g botterskorsie, blokke
- 5 ml (1 t) neutmuskaat
- 5 ml (1 t) fyn kaneel
- 60 ml (¼ k) botter
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Vir die vulsel
- 30 ml (2 e) olyfolie
- 2 uie, gekap
- 1 seldery, fyn gesny
- 2 wortels, fyn gerasper
- 5 ml (1 t) gekapte knoffel
- 500 g maer beesmaalvleis
- 30 ml (2 e) tandoori- kerriemengsel (ons gebruik Nomu s’n)
- 10 ml (2 t) borrie
- 2 lourierblare
- 125 ml (½ k) beesaftreksel
- sout en gemaalde swartpeper
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Metode
Voorverhit die oond tot 220 °C.
- Maak die bo-laag: Kook die patat, aartappel en botterskorsie in gesoute water tot sag. Dreineer en druk fyn met `n vurk.
- Maak die vulsel: Sprinkel die neutmuskaat en kaneel by en roer die botter by. Hou eenkant.
- Verhit die olie in ’n groot pan oor matige hitte en braai die uie, seldery, wortel en knoffel daarin tot sag.
- Voeg die maalvleis by en braai tot gaar en bruin. Voeg die kerriemengsel, borrie en lourierblare by. Braai vir nog 1 min.
- Gooi die aftreksel by en prut vir 15-20 min. Geur na smaak. Skep in oondvaste bakkies.
- Skep die bo-laag op die maalvleis in die oondvaste bakkies. Bak vir 10 min. tot goudbruin.
Onlangse plasings
Voëls Ons kouse met ’n voëltema het van ryk kleure en teksture tot…
Simoné Pretorius is weer swanger, en in die wolke daaroor! Die 34-jarige aktrise het…
Genoeg vir 4. Bestanddele 10 ml (2 t) elk olie en botter 1…
Vandag is dit steeds een van die gewildste plaaslike produksies wat kykers saam laat swets,…
Kan my kat of hond ook Alzheimersiekte kry? Dis wat jy moet weet oor "canine…
Sodra jy dink jy het al die voorskrifte onder die knie, hoor jy daar is…
Hierdie webwerf gebruik koekies.