Bestanddele
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
Vir die bolaag
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
- 1 patat, geskil en in blokke gesny
- 2 aartappels, geskil en in blokke gesny
- 250 g botterskorsie, blokke
- 5 ml (1 t) neutmuskaat
- 5 ml (1 t) fyn kaneel
- 60 ml (¼ k) botter
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Vir die vulsel
- 30 ml (2 e) olyfolie
- 2 uie, gekap
- 1 seldery, fyn gesny
- 2 wortels, fyn gerasper
- 5 ml (1 t) gekapte knoffel
- 500 g maer beesmaalvleis
- 30 ml (2 e) tandoori- kerriemengsel (ons gebruik Nomu s’n)
- 10 ml (2 t) borrie
- 2 lourierblare
- 125 ml (½ k) beesaftreksel
- sout en gemaalde swartpeper
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Metode
Voorverhit die oond tot 220 °C.
- Maak die bo-laag: Kook die patat, aartappel en botterskorsie in gesoute water tot sag. Dreineer en druk fyn met `n vurk.
- Maak die vulsel: Sprinkel die neutmuskaat en kaneel by en roer die botter by. Hou eenkant.
- Verhit die olie in ’n groot pan oor matige hitte en braai die uie, seldery, wortel en knoffel daarin tot sag.
- Voeg die maalvleis by en braai tot gaar en bruin. Voeg die kerriemengsel, borrie en lourierblare by. Braai vir nog 1 min.
- Gooi die aftreksel by en prut vir 15-20 min. Geur na smaak. Skep in oondvaste bakkies.
- Skep die bo-laag op die maalvleis in die oondvaste bakkies. Bak vir 10 min. tot goudbruin.
Onlangse plasings
Genoeg vir 8 Bestanddele 625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…
Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…
Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…
Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…
Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…
Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…
Hierdie webwerf gebruik koekies.