Bestanddele
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
Vir die bolaag
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
- 1 patat, geskil en in blokke gesny
- 2 aartappels, geskil en in blokke gesny
- 250 g botterskorsie, blokke
- 5 ml (1 t) neutmuskaat
- 5 ml (1 t) fyn kaneel
- 60 ml (¼ k) botter
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Vir die vulsel
- 30 ml (2 e) olyfolie
- 2 uie, gekap
- 1 seldery, fyn gesny
- 2 wortels, fyn gerasper
- 5 ml (1 t) gekapte knoffel
- 500 g maer beesmaalvleis
- 30 ml (2 e) tandoori- kerriemengsel (ons gebruik Nomu s’n)
- 10 ml (2 t) borrie
- 2 lourierblare
- 125 ml (½ k) beesaftreksel
- sout en gemaalde swartpeper
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Metode
Voorverhit die oond tot 220 °C.
- Maak die bo-laag: Kook die patat, aartappel en botterskorsie in gesoute water tot sag. Dreineer en druk fyn met `n vurk.
- Maak die vulsel: Sprinkel die neutmuskaat en kaneel by en roer die botter by. Hou eenkant.
- Verhit die olie in ’n groot pan oor matige hitte en braai die uie, seldery, wortel en knoffel daarin tot sag.
- Voeg die maalvleis by en braai tot gaar en bruin. Voeg die kerriemengsel, borrie en lourierblare by. Braai vir nog 1 min.
- Gooi die aftreksel by en prut vir 15-20 min. Geur na smaak. Skep in oondvaste bakkies.
- Skep die bo-laag op die maalvleis in die oondvaste bakkies. Bak vir 10 min. tot goudbruin.
Onlangse plasings
Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…
Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts Creation het ook pas by die Eat…
Lewer 1 groot koek Bestanddele Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…
Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…
Hooffoto: Stavros Cassapis Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…
Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…
Hierdie webwerf gebruik koekies.