“Ons het in die Vrystaat met afval grootgeword en tot vandag toe is my ma se resep vir kerrie-pens-en-pootjies die lekkerste.”
Ma Babs se kerrie-afval
Genoeg vir 4
• 1,1 kg skaapafval (pens en pootjies), pens in stukke gesny
• 1 lourierblaar
• 1 suurlemoenblaar
• 5 swartpeperkorrels
• 7,5 ml (1½ t) sout
• 2,5 ml (½ t) koljandersaad, fyn gemaal
• 500 ml (2 k) water
• 15 ml (3 t) kerriepoeier (medium/sterk)
• 22,5 ml (1½ e) witwynasyn
• 3 groot aartappels, geskil en in kwarte gesny
1 Sit die afval, lourier- en suurlemoenblaar en peperkorrels in ’n drukkoker.
2 Meng al die ander bestanddele, behalwe die aartappels, en gooi oor die afval. Stoom vir 45 min.
3 Voeg die aartappels by en stoom vir nog 15 min.
4 Proe en gooi nog sout by indien nodig.
5 Sit voor met rys, pap of ’n stukkie brood.