Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories met luuksheid en die weelderige partytjies van koninklike howe geassosieer, omrede dié duursame drankie as ’n status simbool beskou was. Hoewel die pragtige borrels een van vonkelwyn se beste eienskappe is, was dit in toeka se tyd ’n absolute faux pas in die Franse se wynmaakproses gewees.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Dié glips het as gevolg van ’n tweede fermenteringsproses ontstaan. Ná jare se verfyning het ’n Franse wynmaker die kuns van vonkelwyn-maak vervolmaak deur ’n matige-soet, borrelende, helder variasie van dié drankie te maak.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Suid-Afrikaners maak sedert 1659 wyn en ons wynmakers ken ’n ding of twee van hoe om wêreldklas vonkelwyn te produseer. Die Wes-Kaap se klimaat is soortgelyk aan dié van die wêreld se beste wynproduserende lande soos, Frankryk, Spanje en Italië. Dit is g’n wonder dat ons wyne by van die bestes in die wêreld kan kersvashou nie.
Hoewel baie mense nog na vonkelwyn as sjampanje verwys, is ’n streng wetgewing en handelsooreenkoms sedert 1992 in plek gestel wat vonkelwyn-produsente buite die Champagne-streek in die noorde van Frankryk verhoed om hul vonkelwyn “sjampanje” te noem.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }In Suid-Afrika bestaan is daar twee metodes wat gebruik word om vonkelwyn te produseer, waarvan een die tradisionele Champagne-metode naboots. Die ander metode is ’n wel-bekende Italiaanse metode genaamd Charmant.
Onderskei tussen dié twee metodes deur na die fyn skrif op die etiket te verwys. Vonkelwyne wat deur die Champagne-metode geproduseer word, word as Methodé Cap Classique, oftewel MCC, geëtiketteer en die ander metode word bloot as “Vonkelwyn” geëtiketteer.
Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…
Lewer sowat 9 kranse Bestanddele 100 g (160 ml) koekmeel 175 ml water…
Genoeg vir 4. Bestanddele 6 aartappels, in wiggies gesny sout en gemaalde swartpeper…
Genoeg vir 4. Bestanddele 500 g vars pasta, soos tagliatelle of spaghetti 250 ml…
Om jou hond se ore skoon te maak is ’n noodsaaklike deel van sy basiese…
Bestanddele 3-4 groot rooi soetrissies, middeldeur gesny, en wit vliesies en pitte verwyder. sout…
Hierdie webwerf gebruik koekies.