kategorieë: Nuut & NouKos

Ken jou vleissnitte

Gaan maak ’n draai by jou slagter vóór jy die vleisbraaivuur aansteek. Daar is ’n uitgebreide reeks vleissnitte wat nommerpas vir ’n braai is. Vra die kundige slagter as jy ’n spesifieke snit in gedagte het, of nie seker van die gaarmaakmetode is nie. Hul verskeidenheid gemarineerde vleis sal elke smaak pas.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Wenke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • Kies ferm, helder rooi vleis.
  • Kyk wanneer die vervaldatum is.
  • Sorg dat daar nie gate of ekstra vloeistof in die verpakking is nie.
  • Bêre die vleis op die onderste rak van die yskas (die koudste plek) sodat bloed nie in ander kosse inloop nie.
  • Kruisstuk (rump), bolendeskyf (porterhouse) en lendeskyf (sirloin) bevat meer vet as filet en kan daarom smaakvoller wees. Maak dit vinnig oor baie warm kole gaar.
  • Filet (gewis die duurste) moet net vir ’n kort rukkie oor baie warm kole gebraai word. ’n Filet kan heel oor die kole gerooster word en later in dun lappies gesny word, of jy kan dit voor die tyd in dik skywe sny en vinnig oor die kole rooster. Vir die beste resultate behoort jy die skywe vir 5 min. aan ’n kant te braai en net een keer om te draai.
  • Lamsnoisettes: ’n Noisette word gewoonlik uit die lende gesny, is beenloos en daarom ’n heerlike stukkie vleis om oor die kole gaar te maak.
  • Lamslendetjops: Lamvleis behoort nooit gaarder as ligpienk voorgesit te word nie. Draai die tjops op hul sye om die vet behoorlik bros te laat word vir die lekkerste smakie.

Filet

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bolendeskyf (porterhouse)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Kruisstuk (rump)

Lamslendetjops

Lamsnoisettes

Wors

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

5 mites oor olyfolie

Moenie hierdie 5 mites oor olyfolie glo nie: Ingevoerde olyfolie is beter as Suid-Afrikaanse olyfolie…

4 hours Gelede

Gebakte vis in geurige tamatiesous

Gebakte vis in geurige tamatiesous Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti…

4 hours Gelede

Tamatieroomsop met kaasroosterbroodjies

Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…

5 hours Gelede

Lekker opskiet eet-ervaring by Vergelegen

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en Vergelegen Die historiese landgoed, Vergelegen op Somerset-Wes, het…

6 hours Gelede

Vinnige lamskerrie

Vinnige lamskerrie 4 porsies Bestanddele: 1 ui, fyngekap 100 g kerriepasta 1 kg lamsvleis, in…

8 hours Gelede

Kry só jou tuin reg in Julie

Julie: Doen dit in die tuin     1. Snoei rose teen einde Julie of…

8 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.