kategorieë: KosJy kan

Ken jou vleissnitte

Ken jou vleissnitte deur Vickie de Beer.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Ken jou vleissnitte

Kies ferm, helder rooi vleis.

Kyk wanneer die vervaldatum is.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Sorg dat daar nie gate of ekstra vloeistof in die verpakking is nie.

Wors

Bêre die vleis op die onderste rak van die yskas (die koudste plek) sodat bloed nie in ander kosse inloop nie.

Kruisstuk (rump), bolendeskyf (porterhouse) en lendeskyf (sirloin) bevat meer vet as filet en kan daarom smaakvoller wees. Maak dit vinnig oor baie warm kole gaar.

Bolendeskyf (porterhouse)

Kruisstuk (rump)

Filet (gewis die duurste) moet net vir ’n kort rukkie oor baie warm kole gebraai word. ’n Filet kan heel oor die kole gerooster word en later in dun lappies gesny word, of jy kan dit voor die tyd in dik skywe sny en vinnig oor die kole rooster. Vir die beste resultate behoort jy die skywe vir 5 min. aan ’n kant te braai en net een keer om te draai.

Ken jou vleissnitte: Filet

Lamsnoisettes: ’n Noisette word gewoonlik uit die lende gesny, is beenloos en daarom ’n heerlike stukkie vleis om oor die kole gaar te maak.

Ken jou vleissnitte: Lamsnoisettes

Lamslendetjops: Lamvleis behoort nooit gaarder as ligpienk voorgesit te word nie. Draai die tjops op hul sye om die vet behoorlik bros te laat word vir die lekkerste smakie.

Ken jou vleissnitte: Lamslendetjops

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Oktober-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Sonderlinge Simoné  Simoné Pretorius het as aktrise naam gemaak, maar dié dinamiese vrou…

2 days Gelede

Leer hoe om selfgeldend te wees

Om gaaf, oulik en die minste te wees kom vir baie mense teen ’n prys.…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met ‘Diepe waters’ se twee nuwe gesigte

Seisoen drie van die gewilde kykNET-telenovela Diepe Waters het vandeesweek afgeskop, en met die nuwe…

2 days Gelede

Spek-en-sampioen-pasta

Spek-en-sampioen-pasta   Genoeg vir 4.   Bestanddele   125 ml (½ k) gedroogde porcini- of…

2 days Gelede

Vis in krakerige bierbeslag

Resep deur Vickie de Beer

2 days Gelede

Borskanker neem toe onder jonger Suid-Afrikaanse vroue

Oktober is Borskankerbewustheidsmaand    Borskanker, wat die algemeenste vorm van kanker onder Suid-Afrikaanse vroue is,…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.