Die belangrikste beginsel van Banting is om koolhidrate te beperk. As jy gewig wil verloor moet jy mik vir 20 g koolhidrate per dag; as jy jou gewig wil handhaaf is 50-100 g reg vir die meeste mense. Dit hang af van jou lewenstyl en metabolisme.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Maar dit gebeur mos keer op keer dat ’n ete by vriende of ’n feestelike restaurant-ete propvol koolhidrate is en al jou tellings omvergooi. Dan het jy twee keuses: óf jy kul óf jy sit droëbek en teug aan jou botteltjie water … tensy jy weet wat jy kan kies sodat jy gesellig en tog binne jou dieet bly.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }Ons het hierdie lys van algemene kosse met hul koolhidraatwaardes opgestel. Om dit ’n lekker uitdaging vir Banters te maak, kan jy hierdie items in volgorde van minste koolhidrate (en dus die beste keuse as jy bant) tot meeste koolhidrate rangskik.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }Die regte volgorde is onderaan die artikel, as jy direk daarheen wil beweeg.
Ons het Die Banting Sakgids (R140, beskikbaar by die meeste boekwinkels) as bron gebruik.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Sluit die kosse wat jy die graagste eet die volgende in? Kyk of jy dit kan rangskik van die beste kos tot die slegste kos vir Banters.
Die hoofbeginsels waarop die Banting-dieet berus, is dat jy min koolhidrate eet. Koolhidrate skuil oral – nie net in brood, koek, lekkers, koeldranke en alles met baie suiker nie.
Dit is baie handig as jy die koolhidraattellings van ’n paar basiese kositems ken. As jy dus vinnig moet besluit, weet jy dadelik wat die beste keuses is.
Het jy klaar die items hierbo gerangskik? Kyk of jy reg is en maak gereed vir ’n paar lekker verrassings! Dit is baie lekker om te sien wat ’n mens alles sonder skade kan kies.
Die hoeveelheid koolhidrate in ’n tipiese porsie staan in hakies langs elkeen.
Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…
Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…
Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…
Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…
Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…
Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek
Hierdie webwerf gebruik koekies.