kategorieë: Drankies

Keldernotas: Brandewyn

Skink brandewyn só

  • Brandewyn word in bolvormige brandewynglase geskink. ’n “Snifter”, noem die Engelse dié glas. Dit is spesifiek vir die drink van sterk drank soos brandewyn, Armagnac en Calvados.
  • Die wye, bolvormige boom en noue nek verseker dat alle aromas van die brandewyn in die glas vasgevang word en waardeer kan word.
  • Hou die glas aan die voetstuk vas. Baie mense glo verkeerdelik dat die brandewyn effens warm bedien moet word en dat jy die glas in jou palm moet hou om dit effens warmer te laat word sodat die maksimum geur vrygestel kan word.
  • ’n Elegante manier om brandewyn te skink, is om die brandewynglas op ’n mooi damasservet op sy sy neer te sit. Die brandewyn wat in die holte van die glas gegiet word, behoort presies een sopie te wees.

Brandewyn is verreweg Suid-Afrikaners se gunstelingdrankie – meer as 45 miljoen liter van dié hardehout word jaarliks hier verkoop! Suid-Afrika is ook die wêreld se vyfde grootste produsent, wat meebring dat ons uit ’n groot verskeidenheid brandwyne kan kies. Sekere brandewyne word hoofsaaklik in mengeldrankies saam met kola, gemmerlim en kinawater gebruik. Maar die premium landgoed-brandewyne moet sonder byvoegsels gedrink en waardeer word, hoogstens met ’n ysblokkie of twee, of ’n bietjie water.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Brandewyn is uniek omdat dit die enigste drank is wat van ’n ander alkoholiese drank – wyn – gemaak word. Dit word moontlik gemaak deur die natuurlike proses van distillasie waarby die vog in die wyn verdamp en weer kondenseer. Die woord “distil” kom van die Latynse woord “distillare” wat “om af te val” beteken. Van dié brandewyne is tot 12 jaar oud. Ná veroudering word die brandewyn deur gestapelde Franse eikehoutvate getap om vermeng te word. Dit word die Solera-stelsel genoem, en is ’n arbeidsintensiewe manier van vermenging, want die inhoud van elke vat op die stapel word altyd van bo af aangevul – dit sorg vir ’n sygladde en gebalanseerde eindresultaat.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Hier is een van ons gunstelingmaniere om brandewyn op ’n koue Wintersaand te bedien. Jy hoef nie duur landgoedbrandewyn hiervoor te gebruik nie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose
Tags: brandewyn

Onlangse plasings

Nektarientert

Middelslagtert genoeg vir 6-8 mense.   Bestanddele   Deeg 350 g koekmeel 60 ml (¼…

17 hours Gelede

Die sosiale media-ster Ruben Lambrechts gesels oor sy kaalvoet-plaaslewe en vreemde versoeke

Deur Thinus Ferreira. Foto's: Verskaf.      Dié aantreklike plaasseun en safarigids van Simmenau, sowat…

21 hours Gelede

AVBOB-lede gaan hul deel van R13,1 miljard in kontantvoordele ontvang

Hierdie beduidende kontantvoordeel word volgens die AVBOB-raad se goeddunke uitgereik en is die sesde spesiale…

23 hours Gelede

Makliker met moeilike tieners: 20 wenke vir beter verhoudings

Om ’n goeie verhouding met tieners te hê, was nog nooit maklik nie, maar in…

2 days Gelede

5 smullekker slaaie

Skop die nuwejaar af met dié heerlike vars slaaie! Resepte deur Vickie de Beer

2 days Gelede

ONS KYK TERUG: Verlede jaar se naaswenners van ons ma-en dogter-kompetisie

Deur Rentia Mynhardt. Foto’s: Verskaf   Om ma en dogter op papier te wees is…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.