kategorieë: GebakKos

Karringmelk-en-sjokolade-koek

Genoeg vir 1 middelslagkoek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

250 ml (1 k) water
125 g (¾ k) botter, in blokkies gesny
80 ml (¹⁄³ k) kakaopoeier, gesif
500 ml (2 k) koekmeel, gesif
5 ml (1 t) koeksoda
500 ml (2 k) strooisuiker
2 eiers
125 ml (½ k) karringmelk
5 ml (1 t) vanieljegeursel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Sjokoladeversiersel
360 g (1 blik) karamelkondensmelk, glad geklop
100 g (1 blok) sjokolade, ruweg gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Voorverhit die oond tot 160 °C. Voer twee ronde 18 cm-koekpanne met bakpapier uit en smeer met botter.
2 Verhit die water, botter en kakao in ’n klein kastrol oor matige hitte en roer tot dit gesmelt is.
3 Sif en meng die meel, koeksoda en suiker in ’n mengbak en voeg die bottermengsel by. Meng goed.
4 Voeg die eiers, karringmelk en vanieljegeursel by en klop om ’n gladde mengsel te vorm.
5 Gooi gelyke hoeveelhede van die beslag in die koekpanne en bak vir 35–40 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom. Laat vir 10 min. in die koekpanne afkoel en keer dan op afkoelrakkies uit.
6 Smelt die sjokolade oor ’n dubbelkoker terwyl die koek bak. Voeg die karamelkondensmelk by en meng deeglik.
7 Versier die koeke met die sjokoladeversiersel en sit opmekaar om ’n laagkoek te vorm.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die September-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Melinda hou aan groei    Die aktrise Melinda Viljoen het die afgelope paar…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Jacques Bessenger oor ‘Een keer om die son’ se lesse

Jacques Bessenger is vanjaar as beste manlike byspeler in ’n TV-drama (vir Hartklop) en beste…

1 day Gelede

Waarom dit nodig is om saam met ‘n werwingsagentskap in Suid-Afrika te werk vir besigheidsgroei

In die hedendaagse vinnig veranderende sakewêreld, staan Suid-Afrikaanse maatskappye voor toenemende druk om mededingend, buigsaam…

1 day Gelede

‘Diepe waters’ se Gys en Zelda: Ou liefde roes nie

Gys “Ek wil by jou wees, maar ons moet mekaar vergewe vir die verlede. Kom…

2 days Gelede

Die beste gebraaide broodjies denkbaar!

Jy het brooddeeg vir die resep nodig, maar as dit tyd knap is, kan jy…

2 days Gelede

Gluten- en eiervrye sjokoladekoekies

Bestanddele   125 ml (½ k) sagte botter 125 ml (½ k) suiker 110 ml…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.