kategorieë: KosWinterkos

Karoo-lamspastei

Genoeg vir 6-8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

Roomkaasdeeg
250 ml (1 k) yskoue botter
250 ml (1 k) koue Lancewoodroomkaas
250 ml (1 k) koekmeel

Lamsvulsel
60 ml (¼ k) olyfolie
sout en gemaalde swartpeper
125 ml (½ k) koekmeel
1 kg lamskenkels
125 ml (½ k) rooiwyn
500 g klein uie, geskil
5 ml (1 t) fyn koljander
5 ml (1 t) fyn naeltjies
750 ml (3 k) hoenderaftreksel
1 x 410 g-blik heel geskilde tamaties, gekneus
4 lourierblare
4 wortels, geskil en oorlangs gesny
1 uiering
1 eier, liggies geklits

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

1. Deeg: Meng die botter, roomkaas en meel in ’n voedselverwerker tot dit net begin bymekaarkom. Bedek met kleefplastiek en sit vir 30 min. in die yskas, langer as dit te sag is, of op ’n warm dag.
2. Vulsel: Verhit die olie in ’n groot kastrol oor hoë hitte. Geur die meel na smaak en rol die skenkels hierin.
3. Skud die ergste meel liggies af en braai die skenkels oraloor tot goudbruin. Geur na smaak.
4. Voeg die rooiwyn bietjie vir bietjie by. Voeg die klein uie, koljander en naeltjies by en braai vir nog 5 min.
5. Gooi die helfte van die aftreksel, tamaties en lourierblare by en prut vir sowat 1½ uur, of tot die vleis van die been begin afval. Gooi kort-kort van die aftreksel by soos benodig.
6. Sit die wortels by prut vir nog 30 min. Geur na smaak en laat staan die vulsel vir ’n paar uur om af te koel en
7. geur te ontwikkel.
8. Rol die deeg op ’n meelbestrooide werkvlak uit tot 4 mm dik. Laat rus vir 20 min. in die yskas.
9. Voorverhit die oond tot 200 °C.
10. Skep die vulsel in ’n pasteibak en bedek met die deeg. Sny die rande wat oorhang netjies af.
11. Sit 1 uiering op die deeg en verf die deeg met die eier.
12. Bak vir sowat 30 min. tot die deeg goudbruin en gaar is.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Kry katte en honde ook Alzheimersiekte?

Kan my kat of hond ook Alzheimersiekte kry? Dis wat jy moet weet oor "canine…

12 hours Gelede

Hoe om die kleredragreëls op uitnodigings te verstaan

Sodra jy dink jy het al die voorskrifte onder die knie, hoor jy daar is…

12 hours Gelede

Is jou kleinding se sintuie oor- of ondersensitief?

Het jy geweet jou baba of peuter moet letterlik leer om sintuiglike inligting te filtreer…

12 hours Gelede

Waatlemoen-pizza met gebraaide feta

Die nuwe (en gesonder!) pizza - in slaai-vorm!

12 hours Gelede

Bessiejellies

Genoeg vir 6 Bestanddele   625 ml (2½ k) tee-en-vrugtesap 30 ml (2 e) gelatienpoeier…

13 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Len Muller oor sy passie vir musiek en sy gesin

Buiten vir sy uitsonderlike talent as musikant en liedjieskrywer, is Len Muller ook bekend as…

14 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.