kategorieë: GebakKos

Karamelrolkoek

Karamelrolkoek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

#rrWenk: Dié heerlike groot rolkoek kan in die somer vars aarbeie in die vulsel kry.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bestanddele

  • 8 eierwitte
  • knypie sout
  • 100 g (125 ml) strooisuiker
  • 10 ml (2 t) mielieblom
  • 10 ml (2 t) balsemiekasyn
  • 10 ml (2 t) vanieljegeursel
  • 100 g (1 pakkie) gevlokte amandels, liggies gerooster

Vulsel

  • 125 g gladde maaskaas
  • 125 ml (½ k) room
  • 52 g (60 ml) strooisuiker
  • 1 blik Treat Caramel, liggies geklits
  • 2 mango’s in dun skyfies gesny

Metode

Voorverhit die oond tot 150 ºC.

  1. Smeer ’n rolkoekpan of bakplaat van ±30 x 40 cm deeglik met gesmelte botter; voer met waspapier uit en smeer weer met gesmelte botter. Strooi ’n bietjie meel oor en skud die oortollige meel af.
  2. Klits die eierwitte en sout met ’n elektriese klitser in ’n glas- of vlekvryestaalbak tot sagte punte vorm. Voeg die strooisuiker bietjie vir bietjie by en klits tot die eierwitte styf en blink is.
  3. Vou die mielieblom, asyn en vanielje met ’n metaallepel by die eierwitte in. Smeer die koekmensel eweredig op die voorbereide bakplaat, strooi die amandels oor en bak vir 30 min. tot goudbruin.
  4. Klits intussen die maaskaas, room en strooisuiker in ’n middelslagmengbak tot styf.
  5. Haal die rolkoek uit die oond en laat afkoel. Keer die koek op ’n skoon kombuisdoek uit. Smeer die hele rolkoek met die karamel, gevolg deur die maaskaas-en-room-mengsel en pak laastens die gesnyde vrugte bo-op. Rol die koek versigtig op en sif ’n bietjie versiersuiker oor.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

2 days Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

2 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

2 days Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.