Kaasfrikkadelle

Kaasfrikkadelle deur Vickie de Beer. Foto: Craig Fraser.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 12 frikkadelle

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 500 g beesmaalvleis
  • 1 ui, gekap
  • 1 medium wortel, geskil en grof gerasper
  • 1 klein murgpampoentjie, grof gerasper
  • 60 g (60 ml) tuisgemaakte tamatiesous of passata (Italiaanse tamatiepuree, beskikbaar by supermarkte)
  • 80 g (160 ml) gerasperde cheddarkaas
  • 1,5 g (5 ml) psylliumvesel
  • 5 g (5 ml) sout
  • 45 ml (3 e) olyfolie

Metode

  1. Meng die maalvleis, ui, wortel, murgpampoentjie, tamatiesous, kaas, psylliumvesel en sout in ’n groot mengbak. Meng goed deur.
  2. Rol die mengsel in klein happiegrootte frikkadelle.
  3. Verhit die olyfolie in ’n braaipan oor matige hitte en braai die frikkadelle in sarsies tot gaar en goudbruin, sowat 10 min.

per 100 g

  • energie 365 kkal.
  • proteïen 14 g
  • vet 33 g
  • koolhidrate 4 g
  • allergene suiwel

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

1 day Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

1 day Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

1 day Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

1 day Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.