kategorieë: KosJy kan

Jy kan ’n varklenderol maak

Vlek die lende so oop: Keer die vleis om sodat dit op die velkant lê. Daar sal ’n verdikking aan die een kant van die vleis wees. Begin aan die binnekant en sny die vleis oop soos wat jy ’n broodrolletjie sal oopsny, maar moenie heeltemal deursny nie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Om die varklende vas te bind: Jy het ’n baie lang stuk kombuistou nodig. Maak ’n knoop aan die een kant van die rol. Vorm ’n lus met jou hand en glip dit oor die vleis. Trek dit styf om ’n skuifknoop te vorm. Herhaal tot die hele rol vasgebind is. Eindig weer met ’n knoop.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

• Vra jou slagter vir een van daardie nuttige “kouse” wat jy sommer oor die rol kan glip voor jy dit bak.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

• Vir ’n lekker bros vel, smeer die hele varklende met olyfolie en growwe sout. Begin dit by ’n baie hoë temperatuur gaarmaak, verlaag later die temperatuur sodat die vleis kan gaar word.

• Onthou om die vleis vir minstens 10 min. te laat staan voor jy dit sny. Dit gee die vleissappe kans om weer deur die vleis te versprei.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• Varkvleis word deur die volgende geure gekomplementeer: appel en kruie soos salie, tiemie en roosmaryn. Gebruik dit in die vulsel of strooi bo-oor.

Lees ook: Kook met kruie

Maak ook hierdie lekker gevulde varklende met bloukaas-pere

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose
Tags: varkvleis

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

2 days Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

2 days Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

2 days Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

2 days Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.