kategorieë: KosJy kan

Jy kan: ’n hollandaise-sous maak

1 Giet 40 ml asyn, ’n lourierblaar en 6 peperkorrels in ’n klein kastrol en kook af oor hoë hitte tot ’n derde van die asyn oorbly.
2 Klits 2 eiergele, die asyn en ’n klontjie sagte botter oor ’n dubbelkoker tot dit begin verdik. Dit moet oor ’n baie lae hitte gedoen word aangesien die sous maklik skif.
3 Voeg 125 g sagte botter blokkie vir blokkie by die eiermengsel en klits goedna elke byvoeging. Haal van die hitte af sodra al die botter bygevoeg is. Die sous moet blink en glad wees

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

NOG WENKE

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • Sit hollandaise-sous met geroosterde of geposjeerde vis, eiers en groentegeregte voor.
  • ’n Elektriese handklitser sal die proses baie vinniger en makliker maak.
  • Die sous moet vloeibaar wees sodat dit maklik oor die kos gegiet kan word. As dit te dik is, kan jy dit met suurlemoensap of water verdun.
  • As die sous skif, kan jy nog ’n eiergeel byvoeg en goed klits om dit te emulsifiseer.
  • Indien die dubbelkoker te warm raak, kan jy ’n kombuisdoek tussen die bak en kastrol sit om die hitte beter te beheer.

ANDER VARIASIES

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Lemoen-hollandaise Vervang die suurlemoensap deur lemoen- of pomelosap en geur met die gerasperde skil van een lemoen. Dis veral lekker saam met aspersies.
Chantilly-hollandaise Vou 60 ml styf geklitste crème fraîche of dubbeldikroom by die sous in. Heerlik ryk saam met hoender of vis.
Mosterd-hollandaise Voeg 10 ml Dijon-mosterd by en sit voor met eiers of vis.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose
Tags: chicken

Onlangse plasings

Vier die lewe! Drie vroue vertel hoe, en waarom, dit nodig is

Deur Maretha Botes   Dewitt Jones het 20 jaar lank foto’s vir  National Geographic geneem.…

17 hours Gelede

Nuwe gesig in ‘Skemergrond’: ‘Kirby bring baie pret én hartseer saam met haar’

Chanté Grainger, die talentvolle aktrise wat bekend is vir haar rolle in, onder meer, Arendsvlei, Suidooster en Summertide, maak…

17 hours Gelede

10 redes waarom jy die Maart-uitgawe van rooi rose móét lees!

  ‘Ek is ’n skrywer’ Haar lewe lank al het Margaret Gardiner haar drome…

4 days Gelede

Bloubessie-en-jogurt-yslollies

Wat is lekkerder as ’n yskoue yslollie op ’n warm somersdag? Probeer ons lekker resep…

4 days Gelede

Tamatietert

Hierdie is my vriendin Anita se smullekker resep. Genoeg vir vier.

4 days Gelede

Oosterse waatlemoenslaai

Wat is somer sonder slaai? Hierdie Oosterse waatlemoenslaai sal jou mond behoorlik laat water. Resep…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.