kategorieë: KosJy kan

Jy kan: ’n hollandaise-sous maak

1 Giet 40 ml asyn, ’n lourierblaar en 6 peperkorrels in ’n klein kastrol en kook af oor hoë hitte tot ’n derde van die asyn oorbly.
2 Klits 2 eiergele, die asyn en ’n klontjie sagte botter oor ’n dubbelkoker tot dit begin verdik. Dit moet oor ’n baie lae hitte gedoen word aangesien die sous maklik skif.
3 Voeg 125 g sagte botter blokkie vir blokkie by die eiermengsel en klits goedna elke byvoeging. Haal van die hitte af sodra al die botter bygevoeg is. Die sous moet blink en glad wees

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

NOG WENKE

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • Sit hollandaise-sous met geroosterde of geposjeerde vis, eiers en groentegeregte voor.
  • ’n Elektriese handklitser sal die proses baie vinniger en makliker maak.
  • Die sous moet vloeibaar wees sodat dit maklik oor die kos gegiet kan word. As dit te dik is, kan jy dit met suurlemoensap of water verdun.
  • As die sous skif, kan jy nog ’n eiergeel byvoeg en goed klits om dit te emulsifiseer.
  • Indien die dubbelkoker te warm raak, kan jy ’n kombuisdoek tussen die bak en kastrol sit om die hitte beter te beheer.

ANDER VARIASIES

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Lemoen-hollandaise Vervang die suurlemoensap deur lemoen- of pomelosap en geur met die gerasperde skil van een lemoen. Dis veral lekker saam met aspersies.
Chantilly-hollandaise Vou 60 ml styf geklitste crème fraîche of dubbeldikroom by die sous in. Heerlik ryk saam met hoender of vis.
Mosterd-hollandaise Voeg 10 ml Dijon-mosterd by en sit voor met eiers of vis.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose
Tags: chicken

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.