kategorieë: KosJy kan

Jy kan met bone & grane kook

#rooirosewenk: Hou jou grane in die vrieskas sodat dit nie miet inkry en galsterig word nie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bone

Kook dit so:
Droë bone moet oornag geweek word. Dit voorkom dat die bone oneweredig kook en help jou liggaam om die bone makliker te verteer. Dit verkort ook die kooktyd en bewaar die voedingstowwe. Bedek bone met genoeg water en laat dit oornag week. Dreineer en spoel goed af. Kook rooi en wit bone afsonderlik.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Lensies

Kook dit so:
Spoel die lensies onder lopende water af. Prut vir 20-30 min. Geur die lensies eers aan die einde met sout anders word dit taai. Suur bestanddele soos tamaties sal die kooktyd verleng.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Het jy vergeet?
As jy vergeet het om die bone oornag te week, volg net ons vinnige weekmetode:

1 Bedek die bone met water – die watervlak moet 2/3 hoër as die bone lê.
2 Kook vir 5 min.
3 Bedek weer met water en week vir nog 1 uur.

Koring en pêrelgort

Stampkoring word gemaak van heel, rou koringkorrels wat gebreek of in kleiner stukke gesny word.
Gort is ’n gesonde hoëvesel- en hoëproteïengraan.

Kook dit soos rys:
1 k graan in 2 k water of aftreksel met 1 t sout gegeur.

Het jy geweet?
Koeskoes uit Noord-Afrika word soos pasta van harde koringkorreltjies gemaak.

Kook dit so:
Gooi 1 k kokende water oor 1 k koeskoes met 1 e olyfolie en ’n knypie sout. Bedek met kleefplastiek, laat swel vir 10 min, maak los met ’n vurk.

Bulgur is koring wat gekraak, gekook en gedroog is.

Kook dit so:
Maak soos koeskoes gaar, maar gebruik 2½ k water op 1 k bulgur.

Quinoa word as die enigste graan beskou wat ’n volledige proteïen is en is veral goed vir algehele vegetariërs. Dit is glutenvry, veselryk en het ’n lae GI.

Kook dit soos rys:
gebruik 1 k graan op 2 k water met ’n knypie sout.

Maak ’n krummelkors

Grane soos Quinoa of Polenta kan gebruik word om ’n glutenvrye kors vir vis of hoender te maak:
1 Droog dit eers 1 rol eers in gegeurde mielieblom of rysmeel.
2 Vir die gom 2 rol dit dan in geklopte eier.
3 Vir die krakerige kors 3 rol dit nou in gaar quinoa.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Kry katte en honde ook Alzheimersiekte?

Kan my kat of hond ook Alzheimersiekte kry? Dis wat jy moet weet oor "canine…

18 hours Gelede

Hoe om die kleredragreëls op uitnodigings te verstaan

Sodra jy dink jy het al die voorskrifte onder die knie, hoor jy daar is…

18 hours Gelede

Is jou kleinding se sintuie oor- of ondersensitief?

Het jy geweet jou baba of peuter moet letterlik leer om sintuiglike inligting te filtreer…

18 hours Gelede

Waatlemoen-pizza met gebraaide feta

Die nuwe (en gesonder!) pizza - in slaai-vorm!

18 hours Gelede

Bessiejellies

Genoeg vir 6 Bestanddele   625 ml (2½ k) tee-en-vrugtesap 30 ml (2 e) gelatienpoeier…

19 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Len Muller oor sy passie vir musiek en sy gesin

Buiten vir sy uitsonderlike talent as musikant en liedjieskrywer, is Len Muller ook bekend as…

20 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.