kategorieë: KosJy kan

JY KAN met steurgarnale kook

Vars steurgarnale moet liefs op die aankoopdag gaargemaak word. Indien jy nie vars steurgarnale in die hande kan kry nie, is rou, gevriesde steurgarnale jou beste keuse. Steurgarnale is hoogs bederfbaar en moenie ontdooi en weer gevries word nie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

– Vermy steurgarnale wat afgedop, gekook en gevries is. Hulle is smaakloos en waterig.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

– Sny die agterkant van die garnaal met ’n skerp mes oop – so 3 mm diep. Verwyder die dermpies en spoel die garnale af voor jy hulle gaarmaak.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

– Vir die beste geur moet steurgarnale in hul doppe gaargemaak word, dit hou hulle ook heerlik sappig. Garnale is gaar wanneer die doppe ’n pragtige pienk kleur, vry van enige blou of grys merke, kry. Die vleis moet ferm en die doppe effens los wees. As jy wel die doppe verwyder, gebruik dit as geurmiddel vir soppe, souse of gegeurde botters.

– Kook of panbraai steurgarnale vir nie langer as 2-4 min. nie, afhangende van die grootte en of die doppe verwyder is. Let op die volgende wanneer jy steurgarnale koop:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

– Die doppe moet ferm en deursigtig wees, nie gebreek en glibberig nie.

– Daar moet geen merke of kolle op die kop of doppe wees nie en hulle moet vars en souterig soos die see ruik.

– Die oë moet blink en plomp wees. Vermy garnale sonder oë of waarvan die oë ingesak is.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

10 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

10 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

13 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

15 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

4 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.