kategorieë: GebakKosJy kan

JY KAN Brûlée

Die Franse woord “brûlée” beteken “brand”. Brûlée, soos crème brûlée en suurlemoen-brûlée-terte is ideale poedings, want jy kan dit maak lank voor jou gaste kom. Net die brûlée-deel moet op die nippertjie gedoen word, anders word die suiker sag en smelt.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

STAP 1

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Koop sommer ’n glasblaasvlam by ’n ysterwarewinkel, of gaps jou man s’n! Strooi ’n dun lagie suiker soos versiersuiker of strooisuiker oor die poeding en vee die rande van die bakkies skoon.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

STAP 2

Sit die bakkies in ’n oondpan. (Die bakkies word baie warm, moet hulle nie optel terwyl jy brûlée nie.)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

STAP 3

Beweeg die blaasvlam stadig en egalig oor die poeding tot gekaramelliseer. Indien jy van ’n dikker laag karamel hou, herhaal stap 1 en 2 eerder as om die suiker te dik oor te strooi.

Alternatief

– As jy nie ’n blaasvlam het nie, kan jy ’n nagereg soos crème brûlée direk onder die oondrooster sit. Die metode word nie aanbeveel wanneer jy terte met ’n kors wil brûlée nie, want die kors sal brand.

– Smelt andersins suiker in ’n pan oor matige hitte en laat karamelliseer tot ’n donker, goue karamel. Gooi oor die poeding en laat set.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

4 hours Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

5 hours Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

6 hours Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

9 hours Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

9 hours Gelede

Choux-kerskranse

Lewer sowat 9 kranse   Bestanddele   100 g (160 ml) koekmeel 175 ml water…

9 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.