kategorieë: GebakKosJy kan

JY KAN Brûlée

Die Franse woord “brûlée” beteken “brand”. Brûlée, soos crème brûlée en suurlemoen-brûlée-terte is ideale poedings, want jy kan dit maak lank voor jou gaste kom. Net die brûlée-deel moet op die nippertjie gedoen word, anders word die suiker sag en smelt.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

STAP 1

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Koop sommer ’n glasblaasvlam by ’n ysterwarewinkel, of gaps jou man s’n! Strooi ’n dun lagie suiker soos versiersuiker of strooisuiker oor die poeding en vee die rande van die bakkies skoon.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

STAP 2

Sit die bakkies in ’n oondpan. (Die bakkies word baie warm, moet hulle nie optel terwyl jy brûlée nie.)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

STAP 3

Beweeg die blaasvlam stadig en egalig oor die poeding tot gekaramelliseer. Indien jy van ’n dikker laag karamel hou, herhaal stap 1 en 2 eerder as om die suiker te dik oor te strooi.

Alternatief

– As jy nie ’n blaasvlam het nie, kan jy ’n nagereg soos crème brûlée direk onder die oondrooster sit. Die metode word nie aanbeveel wanneer jy terte met ’n kors wil brûlée nie, want die kors sal brand.

– Smelt andersins suiker in ’n pan oor matige hitte en laat karamelliseer tot ’n donker, goue karamel. Gooi oor die poeding en laat set.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Vier die lewe! Drie vroue vertel hoe, en waarom, dit nodig is

Deur Maretha Botes   Dewitt Jones het 20 jaar lank foto’s vir  National Geographic geneem.…

17 hours Gelede

Nuwe gesig in ‘Skemergrond’: ‘Kirby bring baie pret én hartseer saam met haar’

Chanté Grainger, die talentvolle aktrise wat bekend is vir haar rolle in, onder meer, Arendsvlei, Suidooster en Summertide, maak…

18 hours Gelede

10 redes waarom jy die Maart-uitgawe van rooi rose móét lees!

  ‘Ek is ’n skrywer’ Haar lewe lank al het Margaret Gardiner haar drome…

4 days Gelede

Bloubessie-en-jogurt-yslollies

Wat is lekkerder as ’n yskoue yslollie op ’n warm somersdag? Probeer ons lekker resep…

4 days Gelede

Tamatietert

Hierdie is my vriendin Anita se smullekker resep. Genoeg vir vier.

4 days Gelede

Oosterse waatlemoenslaai

Wat is somer sonder slaai? Hierdie Oosterse waatlemoenslaai sal jou mond behoorlik laat water. Resep…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.