kategorieë: Leef gesondGesondheid

Jy hoef nie net vleis te eet vir vitamien B12 nie!

As jy so amper-amper vegetaries leef het jy al seker gehoor dat jy rooivleis – en veral lewer – nodig het vir genoeg vitamien B12.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Dit is onomstootlik waar dat jy 40 tot 100 keer meer B12 uit beeslewer kan kry as uit enigiets anders. Dus, as jy ’n blitsige hupstoot nodig het, maak ’n slag beeslewer.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Gelukkig is jou liggaam goed in staat om die yster wat dit kan opneem, te stoor. Die res van die tyd sal die volgende items jou ystervlakke heeltemal goed hoog kan hou. Dit sluit ’n paar lekker verrassings in, soos kaas. ’n Pizza met kaas, ’n kaasbord of ’n kaastoebroodjie, ’n gladdejantjie met jogurt, en biefstuk, salm en omelet as jy uiteet is almal heerlike en uitstekende bronne van vitamien B-12.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Lys van kosse ryk aan vitamien B12

Lewer
Salm
Geblikte tuna
’n kaashamburger
Haddock
Geblikte tuna
Eiers
Melk
Jogurt
Hoender

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Lees ook

Is jy moeg weens jou lae yster of jou lae vitamien B?
Hoekom jy nie self ysteraanvulling moet doen nie
Tekens van lae ystervlakke
Tekens van lae vitamien B12-vlakke
Watter kosse is ryk bronne van yster?

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

4 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

5 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

6 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

6 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

6 hours Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

7 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.