Jou dieet: Die porsie-geheim … en hoe jy dit kan meet deur Salomé Delport
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Tyd vir ’n dieet? Die opsies is wyd: jy kan bant of na die ou gebalanseerde staatmaker-dieet terugkeer. Of die sjokolade-en-sjampanje-dieet op die proef stel.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }Of … of … of …
Vir nog dieet-raad, loer hier
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }Maar elke dieet het een beginsel gemeen: porsiegrootte. Jou dieet spesifiseer vir seker hoeveelhede, soos 100 g brood of een eetlepel grondboonbotter.
Kosskaaltjies en maatbekers is die akkuraatste manier van meet maar geen mens sleep hulle oral saam nie. Dus raai en skat ons maar meestal. Daar is ’n geriefliker manier: jou hand. Dit is altyd … wel, byderhand!
Anders as skale is dit ook nuttig as ’n verpersoonlikte porsiegrootte. ’n Groot man het ’n groter porsie as ’n tingerige tienermeisie nodig. ’n Porsie vleis gegrond op sy handgrootte is ideaal vir hom, net soos ’n porsie vleis gemeet aan haar hand in die kol is.
Jou dieet sal voorskryf hoeveel porsies jy per dag of per ete kan gebruik. Al is handporsies nie so akkuraat soos ’n kosskaal nie is dit naby genoeg.
Die holte van jou hand = ’n Derde koppie, of 100-120 g
Een Vingerpunt = Een teelepel of 5 g botter of olie
Jou Handpalm = 100 g vleis
Die vingers-deel van jou gebalde vuis = Halfkoppie of 150 g Styselgroente, jogurt of maaskaas
Jou Duim se voorste lit = Een eetlepel, of 15 g Ongerasperde kaas, grondboonbotter of hoemoes
Jou volle gebalde vuis = Een koppie of 250 g nie-stysel groente of melk
Foto’s van hande: Filistimlyanin/istock images
MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…
Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…
Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…
Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.
Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…
Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…
Hierdie webwerf gebruik koekies.