kategorieë: KosNageregSomerkos

Jogurt-ysstokkies met nektarien en witsjokolade

Resep deur Teresa Ulyate vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

6 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

6 vorms vir ysstokkies

250 g ryp nektariens (ongeveer 2)

45 ml (3 e) water

10 ml (2 t) growwe suiker (Muscovado)

300 ml gewone volroomjogurt

5 mℓ (1 t) vanieljegeursel

15 mℓ (1 e) heuning

150 g witsjokolade, gesmelt (opsioneel)

Metode:

1. Sny nektariens in klein stukke. Gooi pitte weg. Plaas vrugte, water en suiker in klein pot en meng oor matige hitte tot suiker oplos. Laat liggies vir 10 minute prut of tot vrugte sag is. Haal af van hitte en laat toe om af te koel. Plaas in voedselverwerker (of handmenger) en verwerk tot ’n puree. As jy nie ’n verwerker het nie, kan jy die vrugte met ’n vurk fynmaak. Plaas opsy.

2. Plaas jogurt, vanielje en heuning in aparte bak en meng goed saam. Voeg nektarienpuree by en skommel dit een of twee keer in die rondte sodat strepies in die mengsel agterbly.

3. Skep mengsel in vorms vir ysstokkies. Plaas in vrieskas en laat staan vir ongeveer vyf uur or oornag tot heeltemal gevries. Wanneer dit gevries is, laat loop bietjie warm water oor die buitekant van elke vorm om ysstokkie los te maak. Verwyder en bedien.

Ander voorstelle vir bediening: Plaas gesmelte witsjokolade in glas en doop elke nektarienysstokkie halfpad in om te bedek. Plaas opsy om te stol en voor te sit.

Lees ook: Appelkoos-yskastert

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

16 mins Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

1 hour Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

3 hours Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

4 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

4 hours Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

6 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.