kategorieë: KosNageregSomerkos

Jogurt-ysstokkies met nektarien en witsjokolade

Resep deur Teresa Ulyate vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

6 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

6 vorms vir ysstokkies

250 g ryp nektariens (ongeveer 2)

45 ml (3 e) water

10 ml (2 t) growwe suiker (Muscovado)

300 ml gewone volroomjogurt

5 mℓ (1 t) vanieljegeursel

15 mℓ (1 e) heuning

150 g witsjokolade, gesmelt (opsioneel)

Metode:

1. Sny nektariens in klein stukke. Gooi pitte weg. Plaas vrugte, water en suiker in klein pot en meng oor matige hitte tot suiker oplos. Laat liggies vir 10 minute prut of tot vrugte sag is. Haal af van hitte en laat toe om af te koel. Plaas in voedselverwerker (of handmenger) en verwerk tot ’n puree. As jy nie ’n verwerker het nie, kan jy die vrugte met ’n vurk fynmaak. Plaas opsy.

2. Plaas jogurt, vanielje en heuning in aparte bak en meng goed saam. Voeg nektarienpuree by en skommel dit een of twee keer in die rondte sodat strepies in die mengsel agterbly.

3. Skep mengsel in vorms vir ysstokkies. Plaas in vrieskas en laat staan vir ongeveer vyf uur or oornag tot heeltemal gevries. Wanneer dit gevries is, laat loop bietjie warm water oor die buitekant van elke vorm om ysstokkie los te maak. Verwyder en bedien.

Ander voorstelle vir bediening: Plaas gesmelte witsjokolade in glas en doop elke nektarienysstokkie halfpad in om te bedek. Plaas opsy om te stol en voor te sit.

Lees ook: Appelkoos-yskastert

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

8 hours Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

9 hours Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

10 hours Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

11 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

13 hours Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

16 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.