kategorieë: KosNageregSomerkos

Jogurt-ysstokkies met nektarien en witsjokolade

Resep deur Teresa Ulyate vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

6 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

6 vorms vir ysstokkies

250 g ryp nektariens (ongeveer 2)

45 ml (3 e) water

10 ml (2 t) growwe suiker (Muscovado)

300 ml gewone volroomjogurt

5 mℓ (1 t) vanieljegeursel

15 mℓ (1 e) heuning

150 g witsjokolade, gesmelt (opsioneel)

Metode:

1. Sny nektariens in klein stukke. Gooi pitte weg. Plaas vrugte, water en suiker in klein pot en meng oor matige hitte tot suiker oplos. Laat liggies vir 10 minute prut of tot vrugte sag is. Haal af van hitte en laat toe om af te koel. Plaas in voedselverwerker (of handmenger) en verwerk tot ’n puree. As jy nie ’n verwerker het nie, kan jy die vrugte met ’n vurk fynmaak. Plaas opsy.

2. Plaas jogurt, vanielje en heuning in aparte bak en meng goed saam. Voeg nektarienpuree by en skommel dit een of twee keer in die rondte sodat strepies in die mengsel agterbly.

3. Skep mengsel in vorms vir ysstokkies. Plaas in vrieskas en laat staan vir ongeveer vyf uur or oornag tot heeltemal gevries. Wanneer dit gevries is, laat loop bietjie warm water oor die buitekant van elke vorm om ysstokkie los te maak. Verwyder en bedien.

Ander voorstelle vir bediening: Plaas gesmelte witsjokolade in glas en doop elke nektarienysstokkie halfpad in om te bedek. Plaas opsy om te stol en voor te sit.

Lees ook: Appelkoos-yskastert

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Allerlekkerste ‘sout’ Paasbolletjies

As jy eers hierdie Paasbolletjies geproe het, sal jy nooit weer gewone bolletjies koop nie.…

16 hours Gelede

JY KAN konfyt kook

Ons wys jou hoe om in 3 maklike stappe rabarber, een van die lekkertes van die…

16 hours Gelede

10 redes waarom jy die April-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Die lied van haar lewe Sy het ʼn Safta-toekenning vir haar spel in…

17 hours Gelede

WEN dubbelkaartjies na nuwe teaterproduksie ‘Ingrid: ‘n Vlam in die Sneeu’!

Vir die eerste keer op die verhoog word die intieme en hartstogtelike liefdesbriewe tussen Ingrid…

20 hours Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Sean Aucamp-van Noordwyk oor sy draai in ‘Suidooster’

Die akteur Sean Aucamp-van Noordwyk (30) het vandeesweek sy verskyning in die gewilde kykNET-sepie, Suidooster,…

20 hours Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Regte egte boskos kortwiek byna van die deelnemers

“Daar’s ’n paar goed wat natuurlik so ég Suid-Afrikaans is, dis so moeilik om dit…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.